Ofattbart att OMX30 faller samtidigt som SEK

Vad som är förvånansvärt är att aktier faller samtidigt som kronan, normalt sett är dem negativt korrelerade. Detta är såklart i enlighet med min artikel på Tradingview av anledning till den ryska invasionen av Ukraina som satt ryssen gluggen igen för EU som trodde att dem var borta för evigt. Nix sa Putin till OMX vi är tillbaka och därav ser vi resultatet! läs mer om det här.

Skämt o sido

Att OMX tankar samtidigt som vi ser en SEK som faller är djupt bekymrande med tanke på att när aktier har en dag av uppgång är det till stor del på att kronan faller. Det är viktigt att förstå att för att få kronan att öka behöver Riksbanken höra Styr-räntan vilket i sin tur kraschar aktie,bostadsmarknaden. Därav är det ytterst bekymmersamt att dem båda går ner samtidigt.

omx

USD/SEK kan kronan gå ner mot OMX?

Kronan har absolut mer nedsida att hämta och att den tappar mot dollarn som printat en stor del av sin omsättning dem senaste två åren är knappast en bra sak för SEK. Det tyder på att SEK är en riktig bottennappare och inte tänker gå upp mot ytan inom närmaste tiden. Ibland kan jag tycka att man kör Svenska Kronan i botten avsiktligt för att sedan gå över till Euro då det inte finns ett brett folkdstöd för Euron tror jag att man försöker hitta en bakdörr.
Det är dock en helt personlig åsikt.

Anna hovstrandh
Anna hovstrandh
Föredetta Journalist och numera trader, aktiefanatiker, frilansande skribent & RSI fantast för tidsskriften för ekonomika tidsskriften TA Nyheter.
En Svensk profitabel handelsrobot

3700+ Svenskar gjorde vinster när börsen föll 2022 med hjälp av TA algo.

TA Algo är Sveriges äldsta handelsrobot för valutor & derivatprodukter. Roboten har ett gediget track record av vinster och skyddar dig som kund mot börsfall.
När börsen föll 2022 förlorade ingen av våra kunder pengar utan tjänade istället. Roboten är lätthanterlig och har tjänat 371% sedan 2019.

  • Courtagefri automatiserad handel.
  • Full kontroll över ditt kapital på ditt eget konto.
  • Roboten är helt gratis för alla kunder.