Ofattbart att OMX30 faller samtidigt som SEK

Vad som är förvånansvärt är att aktier faller samtidigt som kronan, normalt sett är dem negativt korrelerade. Detta är såklart i enlighet med min artikel på Tradingview av anledning till den ryska invasionen av Ukraina som satt ryssen gluggen igen för EU som trodde att dem var borta för evigt. Nix sa Putin till OMX vi är tillbaka och därav ser vi resultatet! läs mer om det här.

Länk till analys på tradingview

Skämt o sido

Att OMX tankar samtidigt som vi ser en SEK som faller är djupt bekymrande med tanke på att när aktier har en dag av uppgång är det till stor del på att kronan faller. Det är viktigt att förstå att för att få kronan att öka behöver Riksbanken höra Styr-räntan vilket i sin tur kraschar aktie,bostadsmarknaden. Därav är det ytterst bekymmersamt att dem båda går ner samtidigt.

omx

USD/SEK kan kronan gå ner mot OMX?

Kronan har absolut mer nedsida att hämta och att den tappar mot dollarn som printat en stor del av sin omsättning dem senaste två åren är knappast en bra sak för SEK. Det tyder på att SEK är en riktig bottennappare och inte tänker gå upp mot ytan inom närmaste tiden. Ibland kan jag tycka att man kör Svenska Kronan i botten avsiktligt för att sedan gå över till Euro då det inte finns ett brett folkdstöd för Euron tror jag att man försöker hitta en bakdörr.
Det är dock en helt personlig åsikt.

Lennart Johansson
Lennart Johansson
Mitt intresse ligger i Svenska aktier, jag handlar fulltid med TA Algo och även Autotrader via Nordnet. Genom trading har jag hittat både ekonomiskt frihet och livsglädjen att göra något jag älskar att göra och det delar jag med mig till er.
Certifierad mjukvara för handel

TA algo har presterat sedan 2011 inom derivatbranschen. Den handlar automatiskt optioner, warranter och terminer med full automatiserad riskhantering.

  • Du får en gratis VPS där din terminal handlar från.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Robotrågivaren är kostnadsfri i enlighet med ESMAs regelverk.
  • Installationen av VPS och robotrådgivaren är kostnadsfri.