OneCoin 2022 | Ett Bedrägligt Pyramidspel

Det har under en längre tid varit väldigt populärt med plattformar och börser för kryptovalutor och den populariteten växer. Det beror till stor del på att användarantalet av kryptovalutor växer, samtidigt som användningsområdet integreras mer för varje dag som går.

När det Bulgariska pyramidspelet OneCoin kom till liv med sin nätverksstruktur under 2014 så var det början på de mest beryktade Ponzi-systemet i de virtuella pengarnas historia. Planen fick ivrigt stöd av många i Bitcoin-communityt, och det stod snart klart varför. OneCoin-projektet verkade vara en säker sak – tills medlemmarna inte kunde använda sig av sin valuta eller produkter som kunde köpas med deras nya mynt!

Experter som är bekanta med MLM-strukturer och kryptovaluta-nätverk började känna igen sig 2015 när de upptäckte OneCoins verksamhet – ett förmodat kryptoföretag som liknade ett typiskt system för flernivåmarknadsföring, men som inte hade någon distribuerad huvudbok.

Vad är OneCoin 2022 och kan man få tillbaka pengar? Det har vi tagit reda på!

Här är ett Youtube-klipp som förklarar hela investeringsbedrägeriet bakom OneCoin.

Är OneCoin värt något idag?

Bolagets primära struktur gick ut på att sälja kursmaterial, som enligt uppgift i de flesta fall var plagiat. Säljare av kursmaterial fick betalt för att rekrytera nya köpare. Affärsmodellen för OneCoin Ltd. och OneLife Network Ltd. påminde om ett MLM-system, där även kursmaterialdistributörer fick provision från sina säljare som anslöt sig till organisationen och rekryterade människor under dem. Detta för att alla skulle få ersättning under deras aktiva period.

OneCoin:s grundare, Ruja Ignatova, försvann med alla pengar vilket innebär att vartenda digitala mynt från dem blev värdelöst. Totalt drog verksamheten in cirka $4 miljarder mellan 2014 och 2016 som deras grundare behöll för sig själva. OneCoin är idag helt värdelöst och det går helt enkelt inte att använda sig av det överhuvudtaget.

OneCoin kurs

OneCoin Exchange var en intern marknadsplats där medlemmarna kunde köpa mer än bara nybörjarpaketet för bolagets egenbestämda kurs. Deras omräkningskurs för andra valutor hette Xcoinx, där man växlade till 1NC (myntet i den här plattformen). Det var så här de lurade folk att komma igång med att investera.

OneLife OneCoin

OneLife var ett MLM-företag som erbjöd sina medlemmar provisioner som baseras på att de värvar andra till programmet. Det är ett exempel på vad man kan kalla ”pyramidförsäljning”, där nya deltagare uppmuntras med ekonomiska incitament för att rekrytera fler personer, som sedan gör detsamma för sig själva och så vidare tills slutligen varenda krona går neråt – eller åtminstone tillbaka till dem som befinner sig på marknivå!

De digitala utbildningspaket som användes av denna organisation i detta bedrägeri för nätverksmarknadsföring har praktiskt taget inga kostnader i samband med detta. Det berodde till stor del på att altt levererades online.

Kan man få tillbaka sina investerade pengar?

OneCoin var ett olagligt investeringsbedrägeri som har gjort att många människor har fått det sämre ställt. Produkten utlovade ett sätt att tjäna lätta pengar, men det var inte sant och det fanns inga fördelar, snarare undervisningskostnader för alla inblandade.

OneCoin:s grundare Ruja Ignatova är sedan 2017 efterlyst av FBI vilket betyder att man inte har lyckats återbetala de bedragna investerarna.

I teorin skulle man kunna göra en anmälan, antingen individuellt eller i grupp till myndigheterna i Bulgarien, men i praktiken är det mer eller mindre lönlöst. Det är hitills ingen som har lyckats få tillbaka sina investerade pengar och det verkar inte vara någon som får det heller.

OneCoin hemsida nedstängd

OneCoin 2022
Så här ser det ut när man försöker att besöka OneCoin:s hemsida 2022.

OneCoin:s webbplats, som var kärnan i marknadsföringen av sina produkter och bedrägerier, visar i dagsläget feta varningar med röda bokstäver om att det kan vara nätfiske eller att den inte är pålitlig alls. Man avråds starkt av en ansvarsfriskrivning som placeras på domänen. Hostingleverantören erkände också att de genomgår en kriminalteknisk undersökning av vad som hände, men företaget kan aldrig återvända på grund av blockering från December 2019 efter att ha anklagats för bedräglig verksamhet.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

  • Förmånskundspaketet - Gratis
  • Aktiehandel på autopilot - Gratis
  • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Vad händer med OneCoin nu?

Två brittiska män har anklagats för att ha stulit 32 miljoner dollar från en påstådd medarbetare till OneCoin-svindlaren Ruja Ignatova. Duon kämpar för närvarande mot utlämning till USA. Ignatovas bror Konstantin greps nyligen för sina kopplingar till maffian. Hon har personligen ännu inte gripits, men de brottsbekämpande myndigheterna är på sin vakt och redo om hon försöker göra några konstiga försök när hon reser utomlands eller återvänder hem oväntat.

Finns OneCoin fortfarande?

Verksamheten finns inte kvar och alla inblandade i bedrägeriet är antingen på flykt eller arresterade. Ägaren själv har försökt att skapa liknande verksamheter för att mjölka ut ännu mer pengar ur naiva investerare, men det har inte lyckats lika bra.

Therése Vingåker
Therése Vingåkerhttps://ta-nyheter.se
Therese Vingåker är forskarassistent i tillämpad matematik vid TA-gruppen med en gedigen bakgrund på Chalmers tekniska högskola. Hon avslutade sina grundstudier i matematik och fysik vid Uppsala universitet 2016. Hennes nuvarande forskning ligger inom området spektralteori och matematisk fysik, med tillämpningar på plasmafysik och kvantmekanik.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.