pension ppm

Pensionsmyndigheten: Vad det egentligen är för något [year]

Bedriver pensionsmyndigheten ett pyramidspel? Sanningen är överväldigande, det är ju staten hur kan man ens tänka på det viset? Vi går igenom hur du och dina efterlevande blir grundlurade.

Det svenska pensionssystemet för hushållen har problem. I färska rapporter föreslås att arbetsgivaravgifter bör investeras direkt i aktier, eftersom detta skulle ge en mycket bättre avkastning för pensionärerna. Det nuvarande systemet innebär att pensionerna sjunker samtidigt som levnadskostnaderna fortsätter att öka. Detta sätter stor press på pensionärerna, som får allt svårare att klara sig själva. Vi kommer att utreda denna fråga mer ingående i detta blogginlägg. Håll dig uppdaterad!

Hur fungerar Svensk pension idag?

Det svenska pensionssystemet är ett system med tre pelare. Den första pelaren är den statliga pensionen, som finansieras genom skatter. Den andra pelaren är tjänstepensionen, som finansieras genom arbetsgivaravgifter. Den tredje pelaren är den privata pensionen, som finansieras av individerna själva.

Problemet med det nuvarande systemet är att den statliga pensionen och tjänstepensionen inte håller jämna steg med levnadskostnaderna. Detta sätter stor press på den tredje pelaren, som är den privata pensionen.

Vad är lösningen?

Den uppenbara lösningen skulle vara att investera arbetsgivaravgifterna direkt i aktier. Detta skulle ge en mycket bättre avkastning för pensionärerna och bidra till att hålla i takt med levnadskostnaderna.

Regeringen har dock hittills varit ovillig att genomföra denna förändring. Anledningen till detta är att de är oroliga för aktiemarknadens kortsiktiga volatilitet. Men pensionärerna har inte råd att vänta på att regeringen ska agera. De behöver en lösning nu.

Tycker du att det är bra att investera arbetsgivare’ direkt i aktier? Berätta för oss i kommentarerna nedan. Tack för att du läser!

Tycker du att det är en bra idé att investera arbetsgivaravgifter direkt i aktier?

Bedriver våra myndigheter ett pyramidspel? Sanningen är överväldigande, det är ju staten hur kan man ens tänka på det viset? Vi går igenom hur du och dina efterlevande blir grundlurade.

En kort bakgrund om pensionsmyndigheten

Pensionen stundar sig tillbaka till tiden om folkhemmet och fortsatte under Olog Palmes tid. Alla Svenskar som ställde upp för landet och dess ekonomi skulle utan problem ha möjlighet att efter ett två tredjedelars liv pensionera sig. En bättre pension skulle ge dig välstånd och se till att ingen hamnade på det som var vanligt förr ”fattighuset” läs mer om detta på minpension eller vid myndigheten.

Om pensionen

Pensionen betalas i två delar, en av delarna betalas i allmän pension och den andra delen i ett privatpensionssparande. Det flesta idag får sin pension genom sin arbetsgivaravgift. Det betyder att du varje månad betalat till din egen pension, eller?

Idag när du betalar din arbetsgivaravgift går faktiskt inte dina pengar till dig själv utan dem går till att betala andra personers pensioner enligt myndigheten. Staten förväntar sig att befolkningen skall öka och att det i framtiden finns nya ungga förmågor som betalar din pension i framtiden. Läs det sista meningen en gång till och tänk sedan igen på ordet ”pyramidspel”, juste, det är exakt så ett pyramidspel fungerar.

Idag finns det ett flertal investeringsbedrägerier och pyramidspel där grundarna hamnar i fängelset när det uppdagas. Hur kan det vara lagligt att bedriva ett pyramidspel rörande pensionerna? Vi på TA gruppen kliar oss lite i huvudet. Vi kommer gå igenom hur detta påverkar min pension i den här artikeln.

Privata alternativ så som ett privat sparande i fonder utgörs främst av långsiktiga fonder och large cap aktier. Fonderna tar en rejäl summa utdelning och avgifter på dina pengar. Ett privatpensionssparande alltså inte ens via pensionsmyndigheten efter våra efterforskningar börjar det också låta som en dum ide. Vad finns det då för alternativ om alla ägg är sura?

pensionsmyndigheten
Pensionen börjar mer och mer likna ett pyramidspel.

Information Om Pensionen

En pension är en regelbunden utbetalning från en arbetsgivare till en anställd vid pensionering. Pensionen baseras vanligtvis på tjänstgöringstid och lön. De kan vara ett mycket bra sätt att fylla på din inkomst under pensioneringen, särskilt om du har en avgiftsbestämd pension där beloppet du får beror på hur mycket du och din arbetsgivare har betalat in under åren.

Pensioner är dock inte rätt för alla. Om du är egenföretagare eller inte har en arbetsgivare som erbjuder ett pensionssystem kommer du inte att kunna bygga upp en pensionspott. Och även om du har en arbetsplatspension kanske du bestämmer dig för att du hellre vill spara på en annan typ av pensionskonto, till exempel en personlig pension eller ett ISA.

Det är värt att komma ihåg att de flesta människor också kommer att få statlig pension när de går i pension. Den statliga pensionen är för närvarande 1,750 kr per vecka för nya sökande, även om detta kan komma att ändras i framtiden beroende på regeringens politik. För att få full statlig pension måste du ha betalat in nationella försäkringsavgifter i minst 35 år

Om du har en privat pension eller en arbetsplatspension utöver den statliga pensionen ger det dig vanligtvis en bekvämare pensionsinkomst än om du enbart förlitar dig på den statliga pensionen.

Dina pensionsalternativ Det finns olika typer av arbetsplatspension, och den som din arbetsgivare erbjuder kanske inte är rätt för dig. Vissa arbetsplatspensioner investerar till exempel endast i aktier, medan andra erbjuder en blandning av aktier och andra investeringar som obligationer och kontanter.

Om du är osäker på om din arbetsplatspension är rätt för dig är det värt att prata med en finansiell rådgivare som kan hjälpa dig att förstå dina alternativ och se till att dina pengar arbetar tillräckligt hårt för att ge dig den pensionsinkomst du vill ha.

Här nedan kommer en video som förklarar allt det här:

Privat aktiesparande för enskild näringsverksamhet

När du sparar i aktier låt oss göra en simpel kalkyl för att jämnföra det du betalar i pensionsparande och vad du tjänar på aktier. En normal person arbetar idag i 45 år det är hela 13140 arbetsdagar. Efter att du nått pension ålder vid 67 års ålder räknar vi på att en svensk har i snitt 20 år att leva detta är ytterligare 7200 dagar.

Om jag börjar spara i aktier idag, lika mycket som dras i min arbetsgivaravgift 7 procent av min totala lön.
Medelinkomsten i Sverige för en arbetande person ligger på 300 000kr avrundat o fint.
300 000SEK multiplicerat med 0.07 för att få ut procenten varje månad landar på 21 000 delat på 12 månader, ca 1750SEK per månad. Per år är det en i snitt värdeökning sedan 1984 , 13 procent årligen via OMX30, utöver det är det en utdelning i snitt på 5 procent. Mer om utdelningen senare låt oss gå igenom vad du faktiskt får först och vad staten lägger beslag på när du går bort.


Blir vi grundlurade på vår pension av staten? Av ovanstående tabell blir det rätt självfallet att så är fallet. Vi blir inte bara lurade vi blir totalt grundlurade men det stannar inte där. Visst vi förloar i snitt 2 procent per år i inflation men gentemot 13 procent i värdeökning per år sedan 1984 på OMX30 är det ett litet tapp. Läs mer om investeringsbedrägerier här.

Utdelningen i snitt på large cap bolag det vill säga dem mesta stabila och trygga Svenska bolagen är ungefär 5 procent per år. På 45mkr grovt räknat enligt tabellen är detta 2 250 000 miljoner årligen utdelat på 12 månader blir detta ca 200 000 SEK i månaden. Om du tar bort grovt räknat på 45 år en inflation på 2 procent årligen är pengarna värda i runda slängar idag 906,475 årligen vilket ger oss per månad en bättre pension på 75000 SEK.

Detta betyder dock inte att man skall gå i direktavkastningsfällan skriver aktiespararna.

När du avlider går hela din pension tillbaka in i statens pyramidspel för att täcka till hålen i osten. Din familj blir återigen rånad på arvet för ditt livs förvärv.

Man måste fråga sig själv hur dem i regeringen har tänkt till, är detta medvetet, varför pratar ingen om det?. Lever vi inte i en demokrati, har inte Svensken rätt att förstå kostnaden av värlfärden och vad dennes pengar går till?. Jag känner att det är otroligt passande att avsluta den här posten med Leif östlings citat. Vad fan får jag för pengar!

Vad händer om du använder vår metod?

Använder du vår metod för en bättre pension lämnar du efter dig enligt tabellen hela värdet av din pension då du redan lever väldigt väl på utdelningen av dina aktier och handelsrobotar. Du lämnar efter dig 45 822 239 SEK till dina efterlevande. Förvänta dig inte att staten skall rädda dig på äldre dagar.

Kontakta oss idag för din förmögenhetsförvaltning med TA Gruppen fyll i formuläret så ringer vi upp dig.
Läs mer om vår handelsrobot här

Man måste fråga sig själv hur dem i regeringen har tänkt till, är detta medvetet, varför pratar ingen om det?. Lever vi inte i en demokrati, har inte Svensken rätt att förstå kostnaden av värlfärden och vad dennes pengar går till?. Jag känner att det är otroligt passande att avsluta den här posten med Leif östlings citat.