Lär dig Price action trading – Kurs 6
Kurs 6 - Lär dig Price action trading

Price Action Trading (PAT) är en investeringsstrategi som använder diagrammönster för att förutsäga framtida marknadsrörelser. PAT bygger på idén att marknader rör sig i förutsägbara mönster, som kan identifieras genom att analysera diagram.

Utöver traditionell vägledning av indikatorer kräver price action lite mer kunskap om hur man läser av diagram. Det kan därför vara väldigt bra om du som trader lägger lite extra efterforskning på marknadsformationer och nationalekonomi.

Price action & val av timeframe

Många gånger inom trading på hög timeframe kommer du se att riksbanken ofta går in och manipulerar marknden nära stöd och motstånd. Att Riksbanken tar vid återgärder har inte o göra med att dem manipulerar marknaden utan att dem slåss mot marknaden, dvs traders som redan positionerat sig baserat på ekonomidata.

Lär dig hur du läser diagram

Om du är intresserad av att lära dig mer om price action & trading, så har vi en gratiskurs just för dig. I den här kursen kommer du att lära dig hur du identifierar diagrammönster och använder dem för att göra lönsamma affärer. Du kommer också att lära dig hur du ställer in varningar så att du aldrig missar en handelsmöjlighet.

price action trading
När vi vet vad som är inuti varje ljusstake blir trading enkelt. Du ser simpelt hur många köpare och säljare det finns i varje ljusstake.

För att förstå vad som händer med aktiemarknaden måste du lära dig att läsa diagram. Ett diagram är en visuell representation av data som visar trender och mönster.

Du kan använda diagram för att identifiera när en trend tar slut, om priserna rör sig högre eller lägre, och även när ett värdepapper kan vara undervärderat eller övervärderat.

Manipulering av riksbanken, eller?

Diagram innehåller ofta även tecken på vad som komma skall, exempelvis kan vi veta att om vi ligger ovanför MA70 på S&P500 och den återskapar en topp vid ett mostånd som vi tidigare stött. isåfall kan vi vara ganska säkra på att ett event uppstår med dåliga siffror i ekonomisk kalender som går marknaden att rasa.

Det är inte manipulation marknaden har helt enkelt förutsett vad dem ekonomiska siffrorna skall visa baserat på föregående ekonomiska rapporter.

Förstå vad Price action betyder på en graf

Price action trading är en av de äldsta formerna av teknisk analys. Det handlar om att identifiera trender i priser genom att analysera diagram. Denna metod har använts sedan urminnes tider, då handlare tittade på djurs och andra föremåls rörelser som ett sätt att förutsäga framtida händelser.

Idag används price action fortfarande i stor utsträckning av investerare som vill hitta kortsiktiga möjligheter i aktier, råvaror och valutor.

Exempel: Vete handlas men förra året var det en dålig skörd vilket tyder på att antal frön kommer vara mindre detta året då man återanvänder frön från föregående års skörd.

vetehandel i price action
vetehandel i price action

I år har det varit dåligt väder en stor del av våren vilket utgör en risk för denna växtsäsong en omvänd huvud med skuldra formation formas på weekly candles och vete skjuter i höjden.

Ett sådant exempel representerar ren och skär price action och mönster som återuppstår konstant på marknaden.

Hitta stöd och motståndsnivåer

För att identifiera en trend måste du hitta stöd- och motståndsnivåer. Stöd- och motståndsnivåer är punkter där köpare och säljare möts. Dessa punkter fungerar som hinder för fortsatt rörelse.

Om det inte finns någon motståndsnivå kommer marknaden sannolikt att fortsätta röra sig i en riktning. Men om det finns en stark motståndsnivå, är det mer sannolikt att den motsatta sidan av marknaden kommer att röra sig.

För att identifiera en trend måste du först hitta stöd och motståndsnivåer. Det är punkter där köpare och säljare möts och slutar röra på sig. Du kan använda dessa nivåer som ingångs och utgångspunkter för affärer.

När detta sker med en indikator så som exempelvis Fibonacci retracement indikatorn är det enkelt att förutse vart dagsmotstånd kommer uppstå om du exempelvis har indikatorn på en högre timeframe som veckovis.

Identifiera trender

När du har identifierat en trend behöver du en strategi för att handla med den. Det finns två huvudstrategier som används av handlare:

fundamental analys och teknisk analys. Fundamental analys tittar på de underliggande grunderna för en tillgång, såsom vinsttillväxt, räntor, inflation, etc. Teknisk analys använder diagrammönster för att förutsäga framtida rörelser.

Nu behöver du en strategi för att handla med trenden. Det finns två huvudstrategier: Swinghandlare köper lågt och säljer högt, medan daytraders använder teknisk analys för att förutsäga när priserna kommer att vända.

keltner kanal
Keltner kanalen visar en björn och tjursida inuti kanalen.

En bra metod när det gäller ju Price action trading är att köpa högt och sälja lågt men detta låter enklare än vad det är.

Hur kan vi som traders veta vad som är billigt eller dyrt, vi måste ha tillgång till relevant börsdata som man exempelvis hittar på borsdata.se

Handla med price action fullt automatiskt

Om du är intresserad av att lära dig mer om prisåtgärdshandel rekommenderar vi att du kollar in vår gratiskurs om hur du tjänar pengar med price action genom TA Algo.

Vi lär dig allt du behöver veta om price action trading, inklusive hur du identifierar trender, ställer in dina diagram och använder indikatorer. Du kommer också att lära dig hur du handlar med aktier, råvaror, forex, ETF:er och kryptovalutor.

Olika typer av price action trading har olika typer av strategier. Exempelvis behöver inte det som fungerar på valutor fungera på aktier och vice versa, det är viktigt att man använder det korrekta instrumentet vid vad av just strategi.

Hos TA gruppen har vi därför skapat TA algo som hjälper dig välja valutor och aktier och som tajmar ingångar och utgångar ur marknaden på autopilot.
Du lär dig allt du behöver för att börja tjäna pengar direkt.

Sveriges äldsiota handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA algo

Handla Guld På Börsen: Hu...

Vi lär dig hur man kan handla guld på börsen framgångsrikt och vad som rör guldpriset. Du får också veta vilka som väljer att handla med guld!

Aktieraketer 2022 | Bästa...

aktieraketer 2022 för dig som är seriös med att maxxa din avkastning på trading.

Vad är Daytrading|Indikat...

Vi går igenom day trading för nybörjare och hur denna typ av handel fungerar. Du får även reda på fördelar och nackdelar.

Investera I Olja: Handla ...

Vi går igenom hur det går till att handla olja på börsen och vad för typ av olja man kan handla. Du får också veta va dsom påverkar priset!