Robothandel för dig som är nybörjare: introduktion 2022

Vet du vad automatisk robothandel är? Läs vidare för att ta reda på mer om dem!

Hur fungerar robothandel?

Robothandel är en unik kod som är inbyggd i ett program du installerar i exempelvis din metatrader 4 terminal, den placerar sig i marknaden och tar köp och sälj positioner automatiskt. Baserat på programmerbara inställningar kan du alltså anpassa hela din trading strategi fullt ut eller semi-automatiskt.

Det kan vara viktigt att förstå att roboten enbart kommer vara så intelligent som den som programmerat strategin och det är viktigt att förstå därav att mänskliga misstag kan byggas in i robohandeln.

Automatiska handelsrobotar är program som automatiskt handlar värdepapper åt dig. De kräver ofta inte allt för mycket manuell interaktion. Du behöver bara ställa in reglerna och låta roboten handla åt dig automatiskt.
Det bästa med automatiska handelsrobotar är att de låter dig fokusera på andra saker samtidigt som du låter dem ta hand om dina investeringar. Du kan sätta upp dina egna regler och parametrar för vad du vill handla och när du vill handla.

Om du till exempel vill investera 100 USD per månad kan du ställa in en regel som säger åt roboten att investera 100 USD varje månad. Om du vill investera 1000 USD per månad kan du skapa en regel som låter dig investera göra det, olika former av robothandlare fungerar olika.

Varför just marginalhandel med automatisk mjukvara och inte aktier?

Normalt sett inom den Svenska industrin erbjuder man lite för mycket stödhjul, man får inte välja hävstång och det är svårt att ta sig upp om du har ett litet kapital under 50 000kr att bli miljonär inom 2-3 år. Inom marginalhandel i utlandet finns den möjligheten med proper riskhantering och hantering av positionen med stop loss och take profit.

Man kan säga att marginalhandel erbjuder samma risk som kryptobranschen fast inom traditionella instrument. Men vad dem flesta glömmer är att volatilitet innebär vinst och förlust, har du då en strategi som motarbetar förluster får du direkt en EDGE i en marknad där du kan tjäna mycket, väldigt snabbt.

Alexander Nilsson förklarar att flertalet mäklare inom industrin försöker få kunder att registrera sig under en offshore licens. Anledningen till det är för att försvåra för kunden att bedriva en rättslig tvist mot mäklaren.

Simon Matsson nämner att hans handelsrobot kan arbeta med vilken hävstång som helst eller utan. Det handlar helt enkelt om att mäklerierna inte vill att kunden skall handla med hävstång då dem utsätter sig för en enorm risk.

Algotrading och robothandel

TA algo en av världens ledande mjukvaror inom FX-trading med robothandel. Det är en fristående tjänst som alla kan använda enligt honom. Problemet med dagens handelsrobotar som finns är att dem använder sig av ”martin gale” för att handla t.ex EURUSD eller EUR/SEK.

När du utsätter dig för risken att öppna flertalet positioner och marknaden går emot dig utsätter du dig även för risken att du inte har tillräckligt med kapital för att täcka upp din marginal och blir utstoppad.
Därför öppnar TA algo enbart en korg av positioner per gång och du kan även handla utan hävstång.

Det enda som är viktigt nog att tänka på när det gäller CFD eller spothandel är din riskhantering av positionerna. Det är lika ofarligt som att handla med traditionella aktier om du sköter din riskhantering så som stop loss och take profit.

Det finns flera anledningar till varför du bör investera i en sådan.

 1. För det första kommer du att spara pengar eftersom du inte behöver betala för mäklaravgifter.
 2. För det andra slipper du marknadsvolatilitet eftersom roboten tar hand om allt.
 3. För det tredje kommer du att kunna göra vinster utan att behöva oroa dig för att förlora pengar.
 4. För det fjärde kommer du att ha tillgång till marknader 24/7.
 5. För det femte kommer du att kunna använda flera strategier samtidigt.
 6. För det sjätte kommer du att kunna lära dig att handla själv genom att övervakta strategierna.
 7. För det sjunde kommer du att kunna få kunskap om aktiemarknaden.
 8. För det åttonde kommer du att kunna bygga rikedom. För det nionde kommer du att kunna tjäna passiv inkomst.
 9. För det nionde kommer du att kunna tjäna passiv inkomst.
 10. För det tionde kommer du att kunna njuta av sinnesfrid. Det bästa med en automatisk handelsrobot är att den inte kräver mycket ansträngning från dig.

Robothandel kryptovaluta

Robothandel speciellt hos aktörer som Etoro har blivit mer accepterat hos Svenska kunder som normalt använt aktierobot program hos Svenska mäkalre som Avanza auto eller Nordnet autotrader. Robothandel på börsen slår alla gränser idag säger Tomaso Nardini genom såkallad high frequency trading eller högfrekvenshandel.

Hur fungerar robothandel på börsen?

Det beror på vilken börs du handlar med men handlar du på Avanza är det Avanza auto som gäller. Om du handlar på Nordnet kan Robosave eller Autotrader vara lösningen.

Varför tillåts robothandel?

Den tillåts för att om du inte tillåter den kommer folk göra det ändå illegalt vilket blir problematiskt att stoppa, då är det istället bättre att ge alla samma möjligheter.

Hur funkar en Aktierobot?

En aktierobot handlar aktier för dig automatiskt baserat på regler och parametrar du själv bestämmer som den sedan utför automatiskt.

Vad är algoritmisk?

Algoritmisk kan stå för många saker, inom robothandel betyder det att ett program följer en algoritm eller en kod automatiskt.

För och nackdelar med att använda en automatiserad handelsbot
Det finns för & nackdelar med att använda en automatiserad handelsbot. En av de största fördelarna är att du inte kommer att bli frestad att handla under marknadstid, roboten gör helt enkelt det åt dig. Du kan ställa in mjukvaran att arbeta på natten eller medan du sover. En annan fördel är att du inte behöver oroa dig för att förlora pengar eftersom boten tar hand om allt.

Men det finns också några nackdelar. Om du till exempel vill sluta använda boten måste du avbryta tjänsten innan den börjar göra affärer. Dessutom, om du förlorar pengar kanske du inte får tillbaka dem m du använder robothandel som inte fungerar.

Vår slutsats om robothandel

Sammanfattningsvis skulle jag säga att automatiska handelsrobotar inte är en bluff. De fungerar som annonserat. Det finns dock vissa saker som du bör tänka på innan du investerar pengar i en.
Det bästa med att använda en automatiserad handelsrobot är att du inte behöver vara där för att se vad som händer.

Du kan låta roboten handla åt dig medans du fokuserar på ditt liv och att skapa vinst på annat håll. När du vill kolla status på din portfölj loggar du helt enkelt in på ditt konto online och ser om allt går enligt din förväntningar på Accuindex. Om roboten presterar sämre eller bättre och tar lite för höga risker kan du alltid justera det i inställningarna.

Anna hovstrandh
Anna hovstrandh
Föredetta Journalist och numera trader, aktiefanatiker, frilansande skribent & RSI fantast för tidsskriften för ekonomika tidsskriften TA Nyheter.
Certifierad mjukvara för handel

TA algo har presterat sedan 2011 inom derivatbranschen. Den handlar automatiskt optioner, warranter och terminer med full automatiserad riskhantering.

 • Du får en gratis VPS där din terminal handlar från.
 • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
 • Robotrågivaren är kostnadsfri i enlighet med ESMAs regelverk.
 • Installationen av VPS och robotrådgivaren är kostnadsfri.