Saab Aktie Analys | Allt om Saab

Saab AB är ett svenskt företag som tillverkar bilar, flygplan och militära fordon. Sedan den första Saab-bilen lanserades 1949 har de vuxit och utvecklats väl. Idag är de en välrenommerad tillverkare av högkvalitativa bilar. Medan Saabs bilar ursprungligen var kända för sin säkerhet och pålitlighet, har bilföretaget idag utvecklat sig till att också erbjuda bilar med hög prestanda och komfort.

Saab är ett framgångsrikt företag med en stark historia, och det finns många skäl till att investera i Saab aktier. Dels har de alltid varit en innovativ tillverkare, och deras senaste modeller innehåller många unika funktioner och tekniker. Dessutom är de ett av få företag som fortfarande tillverkar sina egna flygplan, och deras militära fordon är också mycket avancerade.

Om du letar efter en ny bilaktie att investera i kanske du undrar om Saab är ett bra alternativ. I den här artikeln tar vi en titt på för- och nackdelar med att investera i Saab-aktier för att hjälpa dig att fatta ett beslut.

Ska man investera i Saab aktie?

På plussidan är Saab en väletablerad biltillverkare med en lång historia. Företaget är också känt för att tillverka säkra och pålitliga bilar, vilket alltid är ett positivt försäljningsargument. Det finns dock även vissa nackdelar med att investera i Saab-aktier.

En av de största nackdelarna är att Saab har genomgått ett konkursförfarande två gånger under de senaste åren. Detta innebär att det finns en viss osäkerhet om företagets framtid, vilket kan göra det riskabelt att investera i Saab-aktier.

När det gäller bilaktier finns det några saker du bör tänka på innan du investerar. Bilindustrin är nämligen notoriskt cyklisk. Det innebär att aktiekurserna kan gå upp och ner ganska dramatiskt beroende på de ekonomiska förhållandena. Så om du funderar på att investera i Saab-aktier, se till att du är beredd på vissa upp- och nedgångar.

Så ska du investera i Saab-aktier? I slutändan är detta ett beslut som du måste fatta utifrån dina personliga omständigheter och investeringsmål. Men förhoppningsvis har den här artikeln gett dig lite mer för eftertanke och hjälpt dig att göra ett mer välgrundade beslut.

Riktkurs för Saab

Det finns några saker att ta hänsyn till när man fastställer riktpriset för Saab. Den första är företagets nuvarande marknadsvärde. Detta kan hittas genom att titta på aktiekurserna för jämförbara företag. Det andra är företagets framtida potential. Detta kan vara svårt att förutsäga, men analytiker tittar ofta på saker som forskning och utveckling, utgifter och nya produktlanseringar för att få en uppfattning om vart företaget är på väg.

Saabs nuvarande marknadsvärde är 23,67 dollar per aktie, och företagets högsta värde på 52 veckor är 32,02 dollar per aktie. Detta ger experter en utgångspunkt för att fastställa riktpriset. Man tar därför hänsyn till företagets framtida potential och den risknivå som är förknippad med investera i Saab. Baserat på dessa faktorer anser vi att ett rimligt riktpris för Saab är 30 dollar per aktie.

Saab-aktien steg efter att den svenska regeringen fick avtal om ett spionflygplan

Saabs aktier steg med mer än 3 % på torsdagen efter att försvarstillverkaren meddelat att man har säkrat ett flerårigt kontrakt med Sveriges regering om att leverera två GlobalEye-spionflygplan. Affären är värd cirka 7 miljarder kronor och Saab har fått veta att de kommer att få sin första leverans av flygplan 2027.

”GlobalEye kommer att förse Sverige med en luftburen kapacitet för tidig varning och kontroll i världsklass.”, sa Micael Johansson, CEO Saab, i ett uttalande.

I och med denna beställning har den svenska regeringen valt att köpa ytterligare två GlobalEye-flygplan.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

  • Förmånskundspaketet - Gratis
  • Aktiehandel på autopilot - Gratis
  • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Saab Aktie Rekommendation

Om du letar efter en rekommendation för att köpa Saab-aktie, leta inte längre! Här är skälen till detta:

  • Saab-aktien har konsekvent överträffat marknaden under de senaste åren. Faktum är att den har varit en av de bästa under de senaste fem åren.
  • Den är undervärderad av marknaden. Den handlas till ett P/E-tal på endast 11. Detta innebär att det är en utmärkt tidpunkt att köpa Saab-aktier.
  • Saab har starka fundamenta. Bolaget har en stark balansräkning och genererar mycket kassaflöde.

Så, om du letar efter en rekommendation för Saab-aktier tycker vi att du ska köpa Saab-aktier. Vi anser att Saab-aktien är en fantastisk investeringsmöjlighet och vi tycker att du ska överväga att köpa den. Det är en fantastisk investeringsmöjlighet med starka fundamenta och den är för närvarande undervärderad av marknaden.

Vanliga Frågor och Svar

Är Saab en bra aktie?

Wall Street-analytiker har utfärdat en mängd olika betyg för Saab AB (publ) under det senaste året. Det finns för närvarande 1 säljbetyg och 1 köprekommendation, med konsensus bland analytiker att investerare bör ”behålla” sina aktier, även om det inte finns någon tydlig anledning till varför just nu!

Varför sjunker Saab aktien?

Saab 9-2x och 7X från 2005 var båda kommersiella misslyckanden, men det hindrade inte företaget från att skapa fler modeller. Istället för att ersätta dessa bilar med nya som planerat, lades de ner på grund av dåliga försäljningssiffror.

Vad heter Bofors på börsen?

Detta bolag går nu under namnet BAE SYSTEMS och är en brittisk vapenkoncern, som tidigare var en svensk vapentillverkare.

Therése Vingåker
Therése Vingåkerhttps://ta-nyheter.se
Therese Vingåker är forskarassistent i tillämpad matematik vid TA-gruppen med en gedigen bakgrund på Chalmers tekniska högskola. Hon avslutade sina grundstudier i matematik och fysik vid Uppsala universitet 2016. Hennes nuvarande forskning ligger inom området spektralteori och matematisk fysik, med tillämpningar på plasmafysik och kvantmekanik.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.