köpa guld

5 Tips: hur du skall köpa guld idag

Att Köpa guld är och har alltid varit det bästa sättet att förvara sin förmögenhet och se den växa. I tider av kris så som nu vill man veta att inflationen inte kommer att äta upp mitt sparande och man vill dessutom förvara det tryggt och säkert. Vad är säkrare än 3 decimeter stål bakom en bankdörr?. Att inte äga guld idag är och ursäkta ordern, ett rent vansinne.

Här är fem simpla anledningar till varför du måste köpa guld

Hur kan jag köpa guld i fysiska tackor?

Den bästa platsen är alltid att köpa guld öga mot öga hos en grossist. Har man inte möjligheten till detta så går det att beställa online via Libertysilver som är en enormt bra, Svensk guld och silverhandlare. Din leverans är försäkrad genom IF transportförsäkring om den skulle utsättas för något så är din leverans och transport alltid skyddad.

köpa guld
Gold bullions at euro banknotes closeup background. Gold bars lie on Euro banknotes

Guld certifikat Avanza, Nordnet & varför det är opålitligt

När du handlar på en marknadsplats som till exemple Avanza eller Nordnet har du möjlighet att handla certifikat på Guld och andra råvaror. Problemet med detta är att ditt certifikat fortfarande kommer vara värderat i Krona, SEK vilket är hela anledningen till att vi faktiskt köper guld.

Guld skyddar mot en hyperinflation som skett flertalet gånger även i närtid i länder som utsätts för sanktioner och även av andra omständigheter som till exempel Argentina, ett förövrigt välmående land i Sydamerika.

guld certifikat avanza
Avanza guldspot och lista över instrument

Guldstandarden i valutor

Efter andra världskriget var flertalet av valutorna bundna till guldet, detta ledde dock till stagflation och tillväxten i räntekarusellen var låg. Anledningen till att vi lever så bra i västvärlden till skillnad från Östeuropa och Ryssland är att vi använder belåning.

Våra ekonominer ger oss möjlighet att leva över våra tillgångar vilket också är anledningen till de krascher som normalt sett kommer vart tionde år. Guldstandarden var en viktig pelare i det monetära spelet där valutorna var backade av ett värde i guld som förvarades på diverse central banker, en av dem mest kända är nog Fort knox.

Amerikansk historia om Guld 1933 – 1974

Möjligheten att köpa guld har faktiskt blivit olagligt i vissa tidsperioder ett exempel på detta var under 1933 – 1974 då Förenta staterna i Amerika gjorde det olagligt att köpa guld utan en speciell licens. Anledningen kan man spekulera i men antagligen ville man inte konkurrera om priset och köpa det för bästa pris själv.

Går det att handla guld mot andra valutor än GULDSEK?

Ja men för att göra detta behöver man öppna en utländsk depå i en mäklare så som Accuindex, CMC Markets. Hos NellFX kan du dessutom låta en hedgefond handla guldet åt dig automatiskt även om du inte är en kvalificerad investerare via deras likviditetsbrygga.
Handlar man hellre själv finns det flera alternativ, det viktiga är att ha en stabil valuta att handla guld mot. Den Svenska kronan är ett dåligt instrument att basera ditt kapital i om du vill handla derivatprodukter mot guld med tanke på att den dalat mot USD i snart 10 år.

Om du vill lära dig online trading rekommenderar vi starkt våra gratiskurser på 10 000 ord där du har möjligheten att fördjupa dig i online trading.