silver trading

Silver Trading: Hur Man Tradar Silver [year]

Silver trading är ett gammalt sätt att handla råvaror på och många investerare köper fortfarande in det, trots inflationstryck som begränsar de långsiktigt potentiella vinsterna. Nyligen har dock nya trender börjat dyka upp som involverar silvers användning inom industrin. Det är specifikt förnybar energi, där det verkar finnas ett växande intresse bland investerare, vilket kan leda dem tillbaka till att investera mer än någonsin tidigare.

Faktum är att silverpriset har varit på uppåtgående trend under en längre tid nu. Om du är nybörjare inom handel är den goda nyheten att det kan vara exceptionellt enkelt att få exponering i silver. Det finns många sätt att köpa och sälja denna ädelmetall – från att hålla fysisk form hela vägen ner till kontrakt på priskursen (CFD). För att göra det sistnämna så behöver man bara öppna ett konto hos en online-mäklare som ger investerare större valmöjligheter än traditionella marknader. Detta beror på att man kan använda sig av hävstångseffekter på upp till 30 gånger sitt investeringsbelopp.

I det här inlägget går vi igenom hur och varför många väljer att investera i silver. Hur går det egentligen till på råvarumarknaden och vilka strategier finns det?

Det har vi tagit reda på!

Vad Är Silver?

Silver är en ädelmetall som har använts i århundraden som valuta och i modern tid fortsätter det att vara värdefullt. Handeln med silver kan ofta gå hand i hand med andra metaller som guld, platina eller palladium, men ibland handlas de ensamma beroende på köparens behov. Den sällsynthet som är förknippad med detta grundämne gör att silver är värt mer än de flesta andra, eftersom det bara finns en viss mängd tillgängligt material. Detta samtidigt som det är tillräckligt vanligt bland stenarna under våra fötter.

Geologer uppskattar att det finns 19 gånger mer jordskorpa med berggrund som består helt av rent silver jämfört med guld (som inte är helt vanligt). Det är också en av anledningarna till att många ser positivt på råvaran.

Varför Ska Man Investera I Silver?

Silver har varit en het råvara den senaste tiden och det finns många skäl till det. Ett av dessa är att flera analytiker hävdar att de har sett bevis för en eventuell ”råvarusupercykel” som sannolikt kommer att innebära högre silverpriser inom en snar framtid. Det innebär att det kan vara en väldigt bra tidpunkt att investera om man tänkt handla med denna metall!

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Svensk ingenjörskonst från Chalmers
TA Algo via Accuindex

TA Algo via Accuindex

  • Courtagefri automatiserad handel.
  • Full kontroll över ditt kapital.
  • Historisk avkastning 2.5 år 371%
ÖPPNA KONTO

Så Här Bestäms Silverpriset

Som med de mesta drivs silverpriset av tillgång och efterfrågan. Det är huvudsakligen två faktorer som spelar roll. Den ena är hur mycket silvertillgångar som finns, medan den andra är hur användbart det är inom industrin.

Silver är nämligen en metall med många användningsområden. Det kan hittas inom industrin, men också användas för att lagra rikedomar och producera elektricitet. Silvers användning inom sektorn för förnybar energi kommer att spela en viktig roll framöver. Detta på grund av dess överkomliga pris jämfört med internationella standarder för elproduktionskostnader.

Så Här Tradar Man Silver

Det finns flera olika sätt att handla med silver på. De sex mest vanliga är följande:

  • CFD (Kontrakt på priskurs)
  • Terminskontrakt (Futures)
  • Aktier för silver (Gruvgrävningsbolag)
  • ETF:er
  • Optioner
  • Fysisk handel
silver cfd

CFD-Handel

CFD-marknaden är ett bra sätt att handla med silver om du är ute efter mer bekvämlighet. Det ger inte bara tillgång hemifrån, utan vissa mäklare tillåter också att handlare med ett litet kontosaldo kan börja handla direkt efter att de har registrerat sig!

En CFD är ett handelsavtal mellan en online-mäklare och dess kund, där den ena betalar den andra enligt hur priserna på tillgångarna rör sig. När du handlar en CFD så äger du inte själva råvaran (i det här fallet silver), men beroende på hur priskursen rör sig så kan du göra vinst eller förlust.

Om du tror att silvermarknaden är överhettad så kan du med hjälp av CFD-kontrakt öppna sälj-positioner. Med hjälp av hävstång så kan din potentiella vinst vara enorm, även med mindre positioner. Om värdet till exempel stiger med 5 %, så skulle dina postioner kunna vara värda 10 gånger mer. Det är något som både nybörjare och professionella traders utnyttjar.

Terminskontrakt (Futures)

Det mest populära sättet att handla med silver är med terminskontrakt, mer känt som futures. Dessa kontrakt köps och säljs på börser av stora aktörer på marknaden, inklusive gruvbolag samt företag som använder dem i säkringssyfte. Man kan också använda de för spekulation när man tror att priserna kommer att fortsätta att stiga över tiden. Det är logiskt eftersom det redan har funnits en stor efterfrågan genom historien!

Den höga volymen innebär att dessa affärer snabbt går igenom utan några större fluktuationer alls – vilket också gör det till en effektiv marknadsplats! Man kan ta reda på exakt vad ett kontraktsbelopp är värt via CME:s webbplats.

CME:s terminskontrakt är ett juridiskt bindande avtal om att köpa eller sälja silver någon gång i framtiden. Kravet på fysisk leverans innebär att om du behåller dessa kontrakt efter att de har avvecklats, så finns det lager där dina investeringar kan tas för förvaring när det behövs. De flesta handlare väljer dock inte denna väg; istället lämnar man sina positioner genom att köpa tillbaka mindre än vad som ursprungligen såldes, för att förhindra att marknadsmanipulation sker på grund av bristande insyn under affärerna.

För att handla med terminskontrant krävs det marginal, vilket innebär att du behöver minst 9,000 dollar för att de positioner man innehar ska vara värt något. CME kan ändra hävstång när de vill och detta kan leda till att handlare som använder för mycket marginal kan tvingas stoppa, samtidigt som de fortfarande har sina medel tillgängliga.

Summering

Historien har visat att när världen försöker minska sitt koldioxidavtryck blir silver en eftertraktad råvara. Vare sig du investerar för framtida generationer eller letar efter kortsiktig avkastning så finns det massor av alternativ för nya investerare och veteraner. I århundraden har människor använt sig av mynt av rent guld/silver som sedan överförts till kontrakt.

För att navigera i silverhandelns värld är det viktigt att du hittar en pålitlig mäklare som du kan samarbeta med. De analysverktyg och stöd som erbjuds för handeln kommer att hjälpa dig att komma igång – oavsett vilken målsättning du har för dessa investeringar i ädelmetaller!