Söder sportfiske aktie 2022

Historian om Söder Sportfiske aktie – I den lilla staden Söderköping i Östergötland hade Petter Hedborg och Stefan Jönsson en dröm: att starta ett fiskeföretag som skulle göra högkvalitativ fiskeutrustning tillgänglig för alla. De två vännerna började arbeta på sin dröm sommaren 2014 och i maj 2021 meddelade de att deras företag – Söder Sportfiske AB – planerade en börsnotering inom en snar framtid.

”Vi är verkligen glada över det här”, säger Petter Hedborg i en intervju med Breakit. ”Vårt mål är att göra fiskeutrustning av högsta kvalitet tillgänglig för så många som möjligt, och den här noteringen kommer att hjälpa oss att nå fler människor.”

Företagets styrelseledamot Petter Hedborg skrev också på Twitter att mer information skulle komma under sommaren. Och i mitten av augusti infriade de det löftet och meddelade att de kommer att lista sig på First North.

Börsintroduktionen var mycket efterlängtad och så många som 30 000 personer tecknade sig för aktier. Och när företaget slutligen gick till börsen den 9 september var efterfrågan stor och aktien handlades till 31 kronor – ett värde på cirka 1 miljard kronor.

”Det här är en stor dag för Söder Sportfiske, säger Stefan Jönsson i en intervju med Breakit. ”Vi har jobbat hårt för att förverkliga den här drömmen och nu kan vi äntligen ta våra produkter till marknaden”

Så varför ska du investera i Söder Sportfiske aktie?

Här är fyra anledningar:

 1. Företaget växer snabbt och har en stark meritlista.

Söder Sportfiske aktie grundades 2007 av bröderna Stefan och Michael Söder och företaget har vuxit snabbt sedan dess. Under 2018 ökade försäljningen med 33% jämfört med föregående år, och företaget har för närvarande cirka 60 anställda. Dessutom har Söder Sportfiske en stark meritlista och har vunnit flera utmärkelser genom åren, bland annat den prestigefyllda utmärkelsen Guldknappen 2019.

 1. Företaget är väl positionerat på en växande marknad.

Fiskemarknaden växer snabbt, och Söder Sportfiske är väl positionerat för att dra nytta av denna tillväxt. Företaget har ett brett utbud av produkter som tillgodoser alla typer av fiskare, från nybörjare till experter, och det har också en stark närvaro på nätet. Detta innebär att Söder Sportfiske kan nå kunder över hela världen.

 1. Ledningsgruppen är erfaren och respekterad.

Ledningsgruppen på Söder Sportfiske är mycket erfaren och väl respekterad inom branschen. VD Stefan Söder har mer än 25 års erfarenhet inom fiskeindustrin och han brinner för att göra kvalitetsprodukter som uppfyller behoven hos fiskare världen över. CFO Michael Söder har också många års erfarenhet inom ekonomi och företagsekonomi.

 1. Aktien erbjuder goda möjligheter till avkastning.

Söder Sportfiske aktie erbjuder goda möjligheter till avkastning. När bolaget meddelade sina planer på att lista sig på First North steg aktiekursen med 20%, vilket tyder på att investerarna tror att det finns en god tillväxtpotential.

Dessutom expanderar företaget på de europeiska marknaderna, vilket ger stora möjligheter till tillväxt. Med ett brett produktsortiment, konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser har Söder Sportfiske ett bra läge för att locka kunder i och utanför Europa.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

 • Förmånskundspaketet - Gratis
 • Aktiehandel på autopilot - Gratis
 • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Söder sportfiske ab aktie

Det finns några skäl till varför en investerare bör överväga att investera i Söder Sportfiske aktie. För det första har företaget stark etablerad omnikanalplattform genom en etablerad närvaro på den svenska marknaden. Detta ger företaget en konkurrensfördel, eftersom det kan erbjuda ett brett sortiment av produkter till konkurrenskraftiga priser med snabba leveranstider.

För det andra expanderar Söder Sportfiske aktie till den europeiska marknaden och ser en stor potential i denna region. Företaget har redan etablerat framgångsrika e-handelssajter i Storbritannien och Tyskland, och denna expansion erbjuder investerare stor tillväxtpotential.

Slutligen är Söder Sportfiske aktie ett välskött företag med en erfaren ledning. Detta ger investerare förtroende för att företaget kommer att kunna fortsätta sin framgång i framtiden. Alla dessa faktorer gör Söder Sportfiske till en bra investeringsmöjlighet för både erfarna investerare och nybörjare.

Lennart Johansson
Lennart Johansson
Lennart Johansson är student vid Luleå tekniska universitet i Sverige. Han har en bakgrund som systemingenjör på Microsoft på Irland. Lennart studerade rymdteknik, vilket gav bränsle åt hans kärlek till rymden och allt som har med den att göra. Han är en ivrig inlärare och älskar att utmana sig själv med nya saker. Lennart letar alltid efter möjligheter att utveckla sig själv och förbättra sina färdigheter. Han brinner också för att hjälpa andra att växa och uppnå sin potential.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

 • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
 • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
 • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
 • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.