Sigma pi Daily Range

Sigma pi Daily Range är ett mindre projekt som visar två linjer på skärmen där vi mäter volatiliteten av handelsinstrumentet bakåt i tiden. Vi gör mäter för att ge oss en indikation om volatiliteten i just det instrumenetet idag.
När vi vet ett ungefärligt snitt i hur mycket volatilitet vi kommer ha idag kan det vara ett enkelt sätt att klassificera ett breakout.

Hur fungerar SPDR & vad är en indikator?

Sigma pi daily range är ett spinoff projekt från ATR. ATR mäter volatiliteten under ett specifik tidsrum, i vårt fall handlar vi oftast dagligen, därför visar SPDR D1(Dagliga ljusstakar) i Metatrader 4.
SPDR Ställs in på hur många intervall av ADR som skall bakdateras för att ge en indikation på hur volatil marknaden kommer vara under dagen. SPDR ger dig två Linjer till höger på din display för att ge dig volatiliteten där ordrarna under dagen borde studsa mellan.

Vi har slagit OMXS30 sedan 2014

Vi har ökat Svenskars tillgångar och slagit Investmentbolagen 7/8 år på raken.

  • Courtagefri aktiehandel.
  • Full kontroll över ditt kapital.
  • Roboten är helt gratis för alla kunder.
  • Kom igång nu på 3 minuter, helt gratis.

Fördelarna med SDPR & naturliga indikatorer

När du daytradar behöver du förstå marknaden, du behöver veta vart marknaden är just nu när du går in i den dagliga cykeln. SPDR löser detta genom att visa dig vart den dagliga rangen är i ett grafiskt gränssnitt. Du behöver inte tänka på att denna indikatorn kommer på något sätt flytta sig under dagen utan den är baserad på öppningspriset för den valuta runt midnatt Svensk tid. I samband med våra andra indikatorer får denna ses som ett tillägg. SPDR är inte ett tradingsystem utan en indikator som gör det lättare för oss när vi handlar med våra handelsrobotar och andra indikatorer som Quickfib och Sigma Delta Pivot.

Hur länge har SPDR gentemot olika indikatorer

SPDR tillkomm i vår portfölj runt 2016 det var inget stort projekt utan ett mindre som tog ett par dagar det gav vår diskretionära manuella trading en boost. Vi hade nu möjlighet att handla upp och ner på lägre tidszoner och kunde ta kvalificerade beslut i realtid i PAMM Fonden.
Se nedanstående bild hur lätt det blir att ta kvalificerade trades på en lägre tidszon med SPDR.

Fördjupning i Average true range indikatorn

För att förstå exakt hur ATR räknas ut rekommenderar vi denna PDF filen tyvärr finns den enbart på engelska men den ger en fantastisk överblick av hur vårt instrument räknar ut våra linjer. När man gett sig själv en djupare inblick i vad vi faktiskt gör kan vi gå tillbaka till grafen för EURUSD för att visa hur man simpelt kan använda SPDR i trading.

Vad är nackdelarna med SPDR?

Det finns egentligen inga nackdelar på det sättet att den gör exakt det den skall inte mer eller mindre. Indikatorn är inget fulländat tradingsystem utan man skall se det som ett tillägg till våra andra system.

Indikatorn är byggd för att du skall ha möjlighet att ta kvalificerade beslut baserat på volatiliten i föregående dagar se bild.

Chart time

Kan ställas in för att representera din tidszon i annat fall vilket är ett bättre val så använder du mäkleriets tidzon.

Period for ATR

Baserar på hur många dagar bakåt du vill mäta volatiliteten för i ett genomsnitt.

Color range for reached state

Kan vara värd att ställa in på en märkvärdig kontrastande färg av anledning att när vi når ena linjen eller om den bryts kommer denna färgas i den färg du väljer. Vi vet då att denna marknad just nu är i en trend bort från volatilitetsnivån.

Indikatorn ger dig en Edge SPDR ger oss en enorm edge för manuell daytrading om man ser i nedanstående bild hade vi haft möjllighet att ta 3 trades manuellt utan risk.
Take profit placeras baserat på om ni ser at marknaden under dagen är volatil 1/6 från strecket i valfri riktning stoploss placeras 1/8 över strecket. Som vi ser på bilden hade genererat oss 3 vinster under dagen på H1.

Resultat för SPDR Resultaten visar att vi har en 58% chans att ha rätt om man placerar ordern vid 1/6 del för TP och SL detta ger oss en enorm edge i marknaden vid manuell daytrading. Följer du linjerna har du alltså en edge mot marknaden på 8%.

Låt oss se det i Siffror, för varje miljon satsad har du en edge på 80 000kr mot marknaden. TA gruppen är stolta över att ha skapat en så fantastisk indikator som SPDR som ger dig överblicken du behöver i din Daytrading. Genom att signa upp genom vår affiliatelänk får du automatiskt tillgång till våra indikatorer som fungerar bra med Accuindex handelsplattform.

Öppna ett konto nu