stockholmsbörsen

Senaste nyheterna om stockholmsbörsen 2022

Stockholmsbörsen är eller som det också heter OMX Nordic ägs sedan 2008 av Nasdaq OMX Group som även innehar ägarskap över den Danska och Finska börsen. Börsen är uppdelad i följande listor.

  • Large Cap, Bolag värderade till över en miljard euro.
  • Mid Cap, Bolag värderade mellan 150 miljoner euro till en miljard euro.
  • Small Cap, värderade till under 150 miljoner euro

Stockholmsbörsen är en relativt ung börs till skillnad från andra börser runtom i världen med sina blygsamma 150 år. Läs mer på Stockholmsbörsen wikipediasida om du har ett digert intresse av historian om just Stockholmsbörsen.

OMXSPI Stockholmsbörsen idag

Stockholmsbörsen öppettider är 09:00 till 17:30 Svensk tid.
Det viktigaste är att hålla utkik efter gap i marknaden då dessa ofta täcks upp och kan vara en automatisk vinstinhämtning.

Börsen idag DI – Håller koll på vad som rusar på börsen

Sveriges äldsta och mest erkända magasin om Stockholmsbörsen är just Dagens industri som numera är ägd av Bonnier AB håller dagligen koll på vad som rusar upp och ner på börsen. Hos dagens industri hittar man dagligen nyheter som berör just börsvärdet på bolag och analyser.

Förändringar på stockholmsbörsens mest omsatta aktier 2022

Dessa hittar du väldigt ofta i nedanstående diagram och index och OMXSPI som visar rött eller grönt baserat på resultatet. På stockholmsbörsens mest omsatta och anrika aktier hittar du oftast även i nedanstående index OMX30SPI.

Aktier noteras på stockholmsbörsen för publik handel

När en aktie noteras på stockholmsbörsen blir bolaget såkallat publikt, detta betyder att en del av bolaget den såkallade free floaten är tillgänglig för dem som handlar via en marknadsplats exempelvis Avanza, Nordnet eller Degiro och etoro.

Nu kan du köpa Aktier från Stockholmsbörsen courtagefritt

För den som är intresserad av att köpa aktier som är listade på just stockholmsbörsen gör man detta bäst genom att välja en mäklare utan avgifter. En mäklare där du dessutom har möjlighet att låta andra handla åt dig är exempelvis Etoro.

Etoro utmärker sig gentemot Avanza och Nordnet genom att du även kan tjäna enkelt på en akties nedgång och på så sätt skydda dig mot fall genom att hålla köp positioner och väntande säljpositioner samtidigt.

Exempel: En stor skillnad om man pratar om börsen idag swedbank och dess aktie är att du alltså har möjlighet att tjäna på att aktien går ner samtidigt som du kan tjäna på att den går upp.

Att handa på etoro kostar ingenting och det kostar heller ingenting att följa andras tradingstrategier.

Ta Gruppen erbjuder dig som läsare ett kostnadsfritt konto hos Etoro som är fullt licensierade för den Svenska marknaden och den internationella att bedriva handel med värdepapper.

Vanliga frågor om Stockholmsbörsen

Varför faller börsen idag?

Börsen faller tack vare att förutsättningarna för bolagen minskar antingen via att kronan stärks och att kapitalflödet blir mindre eller exempelvis geopolitiska spänningar i närområdet.

Hur kommer börsen att gå?

Det är omöjligt att svara på hur börsen kommer gå i framtiden men överlag har börsen alltid återhämtat sig även vid dem största börskrascherna.

Varför går aktierna ner?

Aktierna går ner för att du investerat i bolag som marknaden inte längre anser sig vara korrekt värderade. Det kan ha flera olika anledningar till att marknaden tycker så men när marknaden säljer av sina aktier sjunker även dina i värde.

Hur går fonderna idag?

Du kan hitta dem bäst presterande fonderna under Avanzas & nordnets sektioner för just fonder. Det viktigaste är att inte se till vilka som går bra idag, utan vilka som kommer prestera framöver på börsen i år 2022.