trading robot

Lönsamma Trading Robotar 2023 | Öppna Konto

Är du redo att ta din handel till nästa nivå med en trading robot? Automatiserad handel är en effektiv strategi för att öka avkastningen på dina investeringar och kan vara särskilt användbart för dem som inte har tid att manuellt övervaka marknaden dygnet runt. Med en trading robot kan du sätta upp handelsstrategier och låta en mjukvara omsätta dem åt dig, oavsett om du är intresserad av aktier, fonder eller andra investeringar. I den här artikeln har vi samlat några av de mest populära trading robotarna på marknaden, så att du kan hitta den som passar bäst för just dina investeringsbehov. Låt oss tillsammans hjälpa dig att nå dina finansiella mål!

Vad är en trading robot?

Har du någonsin undrat vad som skulle hända om du kunde låta en mjukvara handla åt dig, 24/7?
En trading robot är precis det – en programvara som kan hjälpa dig att maximera avkastningen på dina investeringar genom att automatiskt omsätta dina handelsstrategier. Vad som gör en trading robot speciell är att den kan handla så snabbt att den kan utnyttja marknadens allra minsta rörelser, och detta kan resultera i att du tjänar ännu mer pengar på dina investeringar.

trading robot

Robot trading har blivit populärt i Sverige efter börskraschen 2022

Bra trading robotar att överväga:

Nordnet trading bot

Nordnets Autotrader är en bra lösning för dem som har ett stort handelskonto. Det finns en månadsavgift, men det kan vara värt det om du har över 500 000 kr att handla med. Autotrader är användarvänligt och enkelt att använda, även för dem med mindre teknisk kunskap. Det är dock inte lämpligt för alla, så om du har ett mindre konto eller inte är bekant med Nordnets plattform kan det vara en idé att titta på andra alternativ.

  • Månadsavgift för användning av Nordnet Autotrader
  • Lämpligt för stora handelskonton (över 500 000 kr)
  • Användarvänligt och enkelt att använda
  • Kan vara mindre lämpligt för mindre konton eller om man inte är bekant med Nordnets plattform

Trading robot avanza

Tradingbot Avanza är en professionell handelsprogramvara som är lämplig för dem med ett lite högre sparkapital. Det finns en månadsavgift, men programvaran är lätt att använda och förstå, och har också en bra funktion som heter Infront. Infront är en plattform där du kan handla i realtid och lära dig av andra användare. Gemenskapen på Infront är hjälpsam och villig att hjälpa nya användare, så om du menar allvar med att tjäna pengar på handel kan Tradingbot Avanza vara ett bra val.

Här är en tabell som jämför dessa utgivare av trading-robotar:

MäklareNordnet trading botTrading robot avanza
MånadsavgiftJaJa
Rekommenderad för stort handelskontoJaNej
AnvändarvänligtJaJa
Funktion för att handla i realtidNejJa
Gemenskap/stöd för nya användareNejJa
Lämplig för mindre kontoNejJa
Lämplig för dem med lite teknisk kunskapJaJa
Bra val för dem som menar allvar med att tjäna pengar på handelJaJa

Fördelar med valutarobot

En av de stora fördelarna med handelsrobotar är att de tar bort känslorna ur handeln och baserar sina beslut på matematisk analys. Det kan vara svårt att hålla känslorna i schack när du handlar manuellt, men en robot kan hålla sig till en fast strategi utan att påverkas av känslor som rädsla, girighet eller panik. Det kan också vara svårt att hålla sig uppdaterad på alla marknader och aktier du är intresserad av, men med en trading robot kan du låta den sköta det åt dig.

En annan fördel med valutarobotar är att du kan handla på flera marknader samtidigt, något som kan vara svårt att göra manuellt. Du kan också sätta upp specifika handelsregler för roboten att följa, så att den bara handlar när vissa förutsättningar uppfylls. Detta kan hjälpa dig att minimera riskerna och få en mer strukturerad handelsstrategi.

Nackdelar och mindre bra saker med automatiserad valutahandel

Valutahandel handlar om att ta risker och komma fram till hur man kan minimera dem. Det bästa sättet, visar det sig, är valutarobotar som kan hjälpa dig att behålla ditt förnuft inför volatila marknader – men dessa program tar också bort en del spänning!

Även om trading robotar kan vara en bra strategi, är det viktigt att komma ihåg att risken för förluster fortfarande ligger på dig. Det är viktigt att du övervakar din robot regelbundet och att du har en bra förståelse för den handelsstrategi som den följer. Du bör också vara beredd på att möta eventuella problem eller fel som kan uppstå, och att du är beredd att agera snabbt om det behövs.

Det finns också många olika trading robotar att välja mellan, så det är viktigt att du gör en grundlig research innan du väljer en. Se till att läsa recensioner och jämför olika robotar mot varandra för att hitta den som passar bäst för dina behov och handelsstrategi.

För att göra en vinst måste du veta exakt vilka funktioner som kommer att fungera för dina önskade mål. Du måste också ta hänsyn till marginaler och risktolerans innan du investerar några större belopp i projektet eftersom även robotar kan göra misstag på grund av felprogrammering. Det är därför viktigt att vi börjar på låga nivåer där dessa rynkor stryker sig själva utan att förlora för mycket pengar eller tid.
En robot kan programmeras felaktigt vilket resulterar i lägre vinster än förväntat om den inte finjusteras ordentligt med de alternativ som finns tillgängliga när allt har ställts in korrekt

Opti – Robotrådgivare

Opti är en av de mer kända robotrådgivarna på marknaden, men det är viktigt att notera att avkastningen inte alltid har varit den högsta jämfört med andra robotrådgivare. Detta kan bero på att mäklarfirmor som Avanza, där Opti är tillgänglig, har högre avgifter än andra mäklarfirmor. Det är också viktigt att komma ihåg att investeringar alltid innebär en viss risk, och att det inte finns några garantier för att du kommer att tjäna pengar på din handel.
Trots detta kan Opti fortfarande vara ett bra alternativ för dem som vill automatisera sin handel och spara tid, men det kan vara lämpligt att undersöka andra robotrådgivare också innan man bestämmer sig för vilken man vill använda.

Sparasnabbare – Algoritmisk handel

Robotrådgivare blir alltmer populära bland investerare eftersom de erbjuder ett mer automatiserat och passivt tillvägagångssätt för att investera. En av de mest framgångsrika robotrådgivarna under de senaste åren har varit SparaSnabbare, som lyckades överträffa OMX30-indexet under kraschen 2022.

SparaSnabbare är en så kallad trendföljande trading robot, vilket innebär att den inte försöker förutse vart marknaden är på väg utan helt enkelt följer den befintliga trenden. Så om marknaden går upp kommer SparaSnabbare att ta långa positioner på aktier, och om marknaden går ner kommer SparaSnabbare att korta dem.

Även om detta kan tyckas vara en enkel strategi visade den sig faktiskt vara ganska effektiv under kraschen 2022. De flesta andra robotar blev tagna på sängen av den plötsliga utförsäljningen och sålde antingen för sent eller fortsatte att hålla fast vid förlorande positioner i ett försök att vänta ut stormen. Men eftersom SparaSnabbare följde trenden kunde den snabbt sälja av sina positioner och undvika stora förluster. Som ett resultat var SparaSnabbare en av de få robotrådgivare som faktiskt lyckades överträffa marknaden under kraschen.

algoritmisk handel

Algo trading sverige och deras community
grundades från Chalmers robotförening

Backtesting av din robot

Du vill alltid se till att backtesta din robot i metatrader genom att använda fliken Strategy tester där du nu har möjlighet att testa din robot på historisk data. Även om historisk data aldrig är en indikation av vad som kan hända i framtiden kan det ändå ge oss en edge gentemot att inte testa den alls.

Det viktigaste när det kommer till användning av trading robot är att dem har tillgång till marknaden under öppetider. Du kanske behöver stänga en position eller öppna en och du missar möjligheten för att din dator inte är påslagen. En VPS eller Virtual Private Server löser detta åt dig och låter din robot handla från molnet.

En prisvärd och specialiserad sida för handel med robotar är just www.fxvm.com. Hos FXVM hittar du prisvärda lösningar för runt 250kr månaden där du enkelt kan installera metatrader och låta din robot handla åt dig.

Att ha sin robot i molnet är ovärderligt säger Daniel Tomic, tänk dig en situation där det är avgörande för din marginal att marknaden precis rört sig inom räckvid för att du skall ha möjlighet att ta dig ur en dålig position men strömmen går och du bränner kontot.

Algotrading och robothandel

I sverige är det två bolag som tagit den stora delen av marknadsandelar och det är Sigmastocks & Lysa det fina med dessa lösningar är att du fortfarande äger dina aktier. Det är nämligen så att ditt kapital och värdepapper aldrig ligger hos bolagen utan genom en depå hos en kustodiallösning i Lysas fall är det Evida. Din insättning hos Lysa täcks are investerarskyddet och insättningsgaranti.

Att komma igång med algo trading bots

För dig som är intresserad av rejäl avkastning på ett tryggt o säkert sätt inom kryptovalutor erbjuder TA gruppen 2 robotar och 3 handelsindikatorer gratis som fungerar utmärkt i Metatrader 4.

  • Quantum Alpha pi
    Handlar automatiskt via en mean reversion och grid trading strategi och har presterat 371% över 2.5 års tid med ett track record som sträcker sig tillbaka till 2014.
  • Quantum Hedge Delta
    Är en hedge strategi som tar en position i både riktningar och handlar precis som banken, den exponerar sig åt båda håll och skiftar i exponering baserat på COT rapporter som rapporteras in från bankerna.
handelsrobot
En trading robot använder ofta spelteori för att bemästra marknaden till din fördel.

Komma igång med Tradingrobot

Om du är intresserad av att komma igång med tradingrobot är det första steget att registrera dig för ett konto. När du har ett konto måste du sätta pengar så att tradingrobot kan få tillgång till dina pengar. När du ska köra igång kan du börja sätta upp regler för dina affärer.

Öppna ett demokonto hos TA Algo på 2 minuter

Hos TA Algo:s rekommenderade mäklare Accuindex kan du öppna ett konto med papperstrading för att testa robotar och dina egna manuella strategier. Accuindex är en reglerad mäklare. Accuindex har ägare från Dubai och har tillgång till hundratals instrument för handel. Det är ett utmärkt val för nybörjare såväl som proffs att handla genom Accuindex mäklare, speciellt som Svensk.

5/5 Stjärnor av Finansbranschen.se
TA Algo

Vill du skydda ditt kapital mot börsfall och samtidigt tjäna pengar?

TA Algo är Sveriges äldsta handelsrobot för valutor med ett beprövat track record av vinster. När börsen föll 2022 vände algoritmen förluster till vinst.

Med TA Algo kan du automatisera din handel utan avgifter och behålla full kontroll över ditt kapital på ditt eget konto. Roboten är lätthanterlig och har tjänat 371% sedan 2019. Det bästa av allt, det är gratis för alla kunder.

Ta kontroll över ditt kapital och börja tjäna pengar med TA Algo – Sveriges mest pålitliga handelsrobot. Registrera dig redan idag!

Vanliga Frågor & Svar – FAQ

Vad är en trading robot och hur fungerar den?

En trading robot är en programvara som kan hjälpa dig att maximera avkastningen på dina investeringar genom att automatiskt omsätta dina handelsstrategier. Trading robotar fungerar genom att använda algoritmer och predefinierade regler för att identifiera köp- och säljmöjligheter på finansmarknaden, och omsätter sedan dessa handelsbeslut på ditt konto.

Vad är fördelarna med att använda en trading robot?

Det finns många fördelar med att använda en trading robot för din handel. För det första kan en trading robot hjälpa dig att spara tid, eftersom du slipper manuellt övervaka marknaden och göra handelsbeslut själv. Trading robotar kan också vara mer disciplinerade och konsekventa än människor, eftersom de följer sina predefinierade regler oavsett omständigheter. Dessutom kan en trading robot utnyttja marknadens minsta rörelser, vilket kan resultera i att du tjänar mer pengar på dina investeringar.

Vad är nackdelarna med att använda en trading robot?

Det finns också vissa nackdelar med att använda en trading robot. För det första är det viktigt att komma ihåg att investeringar alltid innebär en viss risk, och att det inte finns några garantier för att du kommer att tjäna pengar på din handel. Dessutom kan en trading robot inte ta hänsyn till faktorer som mänsklig intuition eller fundamental analys, så det kan vara lämpligt att använda en trading robot som ett komplement till andra investeringsstrategier.

Kan jag tjäna pengar på en trading robot utan att ha någon kunskap om handel?

Även om en trading robot kan hjälpa dig att automatisera din handel, är det fortfarande viktigt att ha en grundläggande förståelse för finansmarknaden och handel. Det rekommenderas att du tar dig tid att lära dig om hur handel fungerar och att du har en strategi för din handel innan du använder en trading robot. Att ha en grundläggande förståelse för handel kan också hjälpa dig att välja rätt trading robot för dina behov och att du kan anpassa den för att uppnå dina investeringsmål.

Vad är fördelarna och nackdelarna med Nordnet Autotrader?

Fördelarna med Nordnet Autotrader inkluderar att det är en bra lösning för dem som har ett stort handelskonto, eftersom det finns en månadsavgift. Autotrader är också användarvänligt och enkelt att använda, även för dem med mindre teknisk kunskap. En nackdel med Nordnet Autotrader kan vara att det inte är lämpligt för alla, så om du har ett mindre konto eller inte är bekant med Nordnets plattform kan det vara en idé att titta på andra alternativ.

Vad är fördelarna och nackdelarna med Tradingbot Avanza?

Fördelarna med Tradingbot Avanza inkluderar att det är en professionell handelsprogramvara som är lämplig för dem med ett lite högre sparkapital. Det finns också en bra funktion som heter Infront, som är en plattform där du kan handla i realtid och lära dig av andra användare. Gemenskapen på Infront är hjälpsam och villig att hjälpa nya användare, så om du menar allvar med att tjäna pengar på handel kan Tradingbot Avanza vara ett bra val. En nackdel med Tradingbot Avanza kan vara att det finns en månadsavgift, så det kan inte vara lämpligt för alla.