En utmärkt trading Robot för aktier 2022

Trading robot & automatiserad handel är en guldgruva 2022. Dem flesta Svenskar har inte insett att du idag inte behöver handla manuellt. Du har möjligheten i dessa tider att låta en mjukvara handla precis dem aktier du vill få utdelning från, varesig det är preferensaktier eller stamaktier. Algoritmisk handel blir mer avancerad för varje sekund jag skriver och det finns ett enormt utbud av trading robotar.

Vi går igenom dem bästa trading-robots på marknaden och vad man bör tänka på. Det viktigaste du bör förstå när du kör igång en robot är att risken ligger fortfarande på dig själv, du behöver finnas där och övervaka den dagligen som precis vid manuell handel.

Vad är en trading robot?

En trading robot är en mjukvara som du själv kör eller som du leasar från en organisation som handlar automatiskt åt dig och ibland semi automiskt beroende på dina inställningar. Den kan även benämnas som en expert advisor som har blivit fackstandard om du handlar med den högst erkända handelsplattformen på marknaden, Metatrader 4.

trading robot

Ymer Exchange robot trading har blivit populärt i Sverige

Nordnet trading bot

Nordnets Autotrader är en bra produkt för dem som har ett stort handelskonto. Avgiften är lite dyr, men det är värt det om du har över 500 000 kr att handla med. Autotrader är fullt funktionell och mycket användarvänlig. Det är också bra för dem med mindre teknisk kunskap.

Nordnets Autotrader är dock inte lämplig för alla. Om du inte har ett stort konto eller om du inte är bekant med Nordnets plattform skulle jag inte rekommendera att du använder den. På det hela taget är Nordnets Autotrader en bra produkt som definitivt är värd priset.

Trading robot avanza

Tradingbot Avanza är ett samlingsnamn för professionella handelsprogramvaror som är perfekt för dem som har ett lite högre sparkapital. Programvaran kommer med en månadsavgift, men det är värt det om du vill göra seriösa vinster. Programvaran är lätt att använda och förstå, och den har också en fantastisk funktion som heter Infront.
Infront är en plattform som låter dig handla i realtid, och den ger dig också möjlighet att lära dig av andra användare. Gemenskapen på Infront är verkligen hjälpsam och de är alltid villiga att hjälpa nya användare. Jag skulle definitivt rekommendera Tradingbot Avanza till alla som menar allvar med att tjäna pengar genom handel..

Opti – Robotrådgivare

Robotrådgivare har blivit alltmer populära under de senaste åren eftersom fler och fler människor letar efter sätt att spara tid och pengar. Opti är en av de mer kända robotrådgivarna och den handlar med en mängd olika aktier, fonder och andra instrument.

Avkastningen på Opti är dock inte lika hög som på några av de andra robotrådgivarna som finns. Detta beror sannolikt på att Avanza har högre avgifter än andra mäklarfirmor. Trots detta är Opti fortfarande ett bra alternativ för dem som vill automatisera sina investeringar.

Sparasnabbare – Algoritmisk handel

Robotrådgivare blir alltmer populära bland investerare eftersom de erbjuder ett mer automatiserat och passivt tillvägagångssätt för att investera. En av de mest framgångsrika robotrådgivarna under de senaste åren har varit SparaSnabbare, som lyckades överträffa OMX30-indexet under kraschen 2022.

SparaSnabbare är en så kallad trendföljande trading robot, vilket innebär att den inte försöker förutse vart marknaden är på väg utan helt enkelt följer den befintliga trenden. Så om marknaden går upp kommer SparaSnabbare att ta långa positioner på aktier, och om marknaden går ner kommer SparaSnabbare att korta dem.

Även om detta kan tyckas vara en enkel strategi visade den sig faktiskt vara ganska effektiv under kraschen 2022. De flesta andra robotar blev tagna på sängen av den plötsliga utförsäljningen och sålde antingen för sent eller fortsatte att hålla fast vid förlorande positioner i ett försök att vänta ut stormen. Men eftersom SparaSnabbare följde trenden kunde den snabbt sälja av sina positioner och undvika stora förluster. Som ett resultat var SparaSnabbare en av de få robotrådgivare som faktiskt lyckades överträffa marknaden under kraschen.

algoritmisk handel

Algo trading sverige och deras community
grundades från Chalmers robotförening

Backtesting av din robot

Du vill alltid se till att backtesta din robot i metatrader genom att använda fliken Strategy tester där du nu har möjlighet att testa din robot på historisk data. Även om historisk data aldrig är en indikation av vad som kan hända i framtiden kan det ändå ge oss en edge gentemot att inte testa den alls.

Det viktigaste när det kommer till användning av trading robot är att dem har tillgång till marknaden under öppetider. Du kanske behöver stänga en position eller öppna en och du missar möjligheten för att din dator inte är påslagen. En VPS eller Virtual Private Server löser detta åt dig och låter din robot handla från molnet.

En prisvärd och specialiserad sida för handel med robotar är just www.fxvm.com. Hos FXVM hittar du prisvärda lösningar för runt 250kr månaden där du enkelt kan installera metatrader och låta din robot handla åt dig.

Att ha sin robot i molnet är ovärderligt säger Daniel Tomic, tänk dig en situation där det är avgörande för din marginal att marknaden precis rört sig inom räckvid för att du skall ha möjlighet att ta dig ur en dålig position men strömmen går och du bränner kontot.

Algotrading och robothandel

I sverige är det två bolag som tagit den stora delen av marknadsandelar och det är Sigmastocks & Lysa det fina med dessa lösningar är att du fortfarande äger dina aktier. Det är nämligen så att ditt kapital och värdepapper aldrig ligger hos bolagen utan genom en depå hos en kustodiallösning i Lysas fall är det Evida. Din insättning hos Lysa täcks are investerarskyddet och insättningsgaranti.

Att komma igång med algo trading bots

För dig som är intresserad av rejäl avkastning på ett tryggt o säkert sätt inom kryptovalutor erbjuder TA gruppen 2 robotar och 3 handelsindikatorer gratis som fungerar utmärkt i Metatrader 4.

 • Quantum Alpha pi
  Handlar automatiskt via en mean reversion och grid trading strategi och har presterat 371% över 2.5 års tid med ett track record som sträcker sig tillbaka till 2014.
 • Quantum Hedge Delta
  Är en hedge strategi som tar en position i både riktningar och handlar precis som banken, den exponerar sig åt båda håll och skiftar i exponering baserat på COT rapporter som rapporteras in från bankerna.
handelsrobot
En trading robot använder ofta spelteori för att bemästra marknaden till din fördel.

Komma igång med Tradingrobot

Om du är intresserad av att komma igång med tradingrobot är det första steget att registrera dig för ett konto. När du har ett konto måste du sätta pengar så att tradingrobot kan få tillgång till dina pengar. När du ska köra igång kan du börja sätta upp regler för dina affärer.

Öppna ett demokonto hos Ymer Exchange på 2 minuter

Hos Ymer Exchange kan du öppna ett konto med papperstrading för att testa robotar och dina egna manuella strategier. Ymer Exchange är enmäklare med en licens från Nya Kaledonien. Ymer har ägare från Kuwait och har tillgång till hundratals instrument för handel. Det är ett utmärkt val för nybörjare såväl som proffs att handla genom Ymer:s mäklare, speciellt som Svensk.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

 • Förmånskundspaketet - Gratis
 • Aktiehandel på autopilot - Gratis
 • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen
Lennart Johansson
Lennart Johansson
Lennart Johansson är student vid Luleå tekniska universitet i Sverige. Han har en bakgrund som systemingenjör på Microsoft på Irland. Lennart studerade rymdteknik, vilket gav bränsle åt hans kärlek till rymden och allt som har med den att göra. Han är en ivrig inlärare och älskar att utmana sig själv med nya saker. Lennart letar alltid efter möjligheter att utveckla sig själv och förbättra sina färdigheter. Han brinner också för att hjälpa andra att växa och uppnå sin potential.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

 • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
 • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
 • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
 • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.