Målsättning För Nybörjare
|

Trading Strategi: Målsättning För Nybörjare | 4 Enkla Steg

Att sätta upp mål är en viktig del när man påbörjar ett arbete. Nybörjare sätter dock ofta upp fel typ av mål när de börjar. Man försöker tjäna pengar direkt i stället för att satsa på processen och efterlikna egenskaper som proffs gör till en början.

I det här inlägget går vi igenom vad man bör göra för att bli bättre.

Gör Din Målsättning Till En Process

Om du vill sätta upp mål som handlar om siffror, t.ex. 1 % per dag på ditt kapital på 300,000 kronor eller 30 % per år, är det viktigt att känna till möjligheterna och begränsningarna hos de handelsplaner du använder. Det kommer inte att vara lätt på lång sikt eftersom dessa typer av mål kräver att du som handlar förstår strategin bättre än att bara tro att de gör det!

Nybörjaren måste först bli kunnig om marknaderna och sig själv. Överge strategier som är ineffektiva för att hitta mer produktiva. Detta blir en ändlös cykel för många som handlar eftersom de ständigt ändrar sitt tillvägagångssätt baserat på vad som fungerar vid ett givet tillfälle, istället för att hålla fast vid en strategi i vått och torrt.

Marknaderna är svåra att navigera på. Det handlar inte bara om att veta när och var de bra handlarna finns, utan också om att ha en förståelse för hur de har lyckats nå sin framgång! Om du vill att din egen handelskarriär ska börja på en vinnande fot så se till att innan något annat börjar producera intäkter eller vinster för dig själv.

Om du vill bygga en vinnande process, försök då att göra följande:

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Prisvinnande valutarobot från Finansbranschen.se
TA algo

TA algo

Handla på börsen automatiskt

Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

  • Fullt automatisk handel
  • Verifierade resultat
  • Avkastning i både upp och nedgång
  • Lättanvänd för småsparare

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Öppna konto

Se Till Att Ha En Plan

En framgångsrik trader måste alltid ha en väl genomtänkt och beräknad plan innan han eller hon gör några affärer. Detta är inte bara för att skydda sina pengar utan också för att man ska veta vilka åtgärder man ska vidta när man ställs inför olika situationer i beslut om handel eller marknadstiming!

En omfattande handelsplan är viktig för alla traders. Den bör innehålla hur affärer kommer att tas in och avslutas, penninghanteringstekniker som positionsstorlekar baserade på de marknader som du ska handla för. Viktigt att inte bara se till att dina investeringar blir bra utan också undvika att förlora mer än vad som ursprungligen sattes in genom att börja med en lämplig mängd kapital. På så sätt kan du se till att ha en fungerande riskhantering som fungerar.

Lär Dig Att Inte Handla

Marknaderna är inte alltid vänliga mot traders som söker perfektion. Strävan efter framgång kan leda dig in i dåliga affärer och under längre tidsperioder blir det svårt att tjäna några pengar överhuvudtaget, så länge din strategi inte har något element som skyddar mot förluster.
Med andra ord – fäst dig inte för mycket i en och samma position!

Om du handlar snabbt och löst med din handelsstrategi kan det sluta med att du förlorar mer än förväntat. Ta dig tid att utarbeta en tydlig plan innan du tar några steg. På så sätt kan du se till att du inte kastar bort de hårt arbetade vinsterna som du gjort under en längre period.

Håll Det Enkelt

Strategi är avgörande för att lyckas på marknaden, men komplexiteten kan vara en fiende. Du bör sträva efter enkelhet när du börjar och undvika att göra din plan mer komplicerad än nödvändigt – vanligtvis slutar detta bara med att förstöra lönsamheten.

Om du gillar aktiehandel så håll dig till det; om det är valutor som intresserar dig mest skulle jag rekommendera att du fokuserar på Forex (även om det inte skadar att använda båda). Som alltid börjar du med att fokusera på endast en typ eller strategi innan du gradvis lägger till andra i mixen för att inte överväldiga dig själv!

När du utvecklar en strategi är det viktigt att du inte ständigt byter marknad eller analysmetod. Din plan bör vara enkel och lätt att följa så att revideringarna inte blir för komplexa.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Prisvinnande valutarobot från Finansbranschen.se
TA algo

TA algo

Handla på börsen automatiskt

Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

  • Fullt automatisk handel
  • Verifierade resultat
  • Avkastning i både upp och nedgång
  • Lättanvänd för småsparare

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Öppna konto