Verizon aktieanalys | Värdet av Verizon 2022

Verizon Communications Inc (NYSE: VZ) är ett amerikanskt telekommunikationsföretag med huvudkontor i Basking Ridge, New Jersey. Det tillhandahåller trådlösa kommunikationstjänster, höghastighetsanslutning till internet, VOIP, internetprotokolltjänster och andra trådbundna och mobila bredbandskommunikationstjänster över hela landet. Bolaget erbjuder även tv-distribution, informationsteknologiprodukter och tjänster samt konvergerade fasta och mobila bredbandsnät.

Verizon akties finansiella resultat

Under 2017 rapporterade Verizon 130 miljarder dollar i intäkter, en ökning med 3 % jämfört med föregående år. Nettovinsten var 4,9 miljarder dollar, en minskning med 2%. Vinsten per aktie var 3,84 USD, en minskning med 1%.

Utöver sitt starka finansiella resultat har Verizon en solid balansräkning med 25 miljarder dollar i kontanter och kortsiktiga investeringar i slutet av 2017. Detta ger dem gott om utrymme att investera i ny teknik och expandera till nya marknader.

Bolaget Verizons strategi

Verizons strategi är att fortsätta fokusera på att leverera högkvalitativa tjänster till konsumenter samtidigt som de investerar i framväxande teknologier. De planerar att göra detta genom att fortsätta bygga ut sitt fibernät och expandera till nya områden som 5G trådlös teknik.

Verizon aktie har gjort ett antal förvärv under de senaste åren, inklusive AOL, Yahoo!, Vodafone och Yahoo!. Dessa affärer har hjälpt Verizon att diversifiera sin verksamhet och expandera till nya områden. De ger också Verizon tillgång till fler kunder och data än de annars skulle ha haft.

Vart verkar bolaget i världen?

Verizon aktie betjänar kunder i mer än 150 länder och territorier genom sina dotterbolag och dotterbolag. Dess stamaktier verizon aktie handlades under symbolen ”VZ” fram till 1 januari 2014, då företaget bytte namn från Verizon Communications Inc. för att spegla dess bredare utbud av erbjudanden.

Verizon aktie & dess varumärken

Bolaget erbjuder sina tjänster under tre varumärken: Verizon Wireless, en amerikansk telekommunikationsleverantör; Bell Atlantic, ett tidigare amerikanskt regionalt telefonbolag; och FiOS, en division av Comcast Corporation.

Verizon är för närvarande det största telekommunikationsföretaget i USA med mer än 200 miljarder dollar i årliga intäkter. Det erbjuder produkter och tjänster för röst-, data- och internetåtkomst genom sina dotterbolag, som inkluderar Bell Atlantic, Vodafone Group Plc. och AT&T Inc.

Verizon har kunnat behålla sin konkurrenskraft eftersom de fortsätter att investera i infrastruktur och innovation. Detta gör att de kan ge kunderna bättre service till lägre priser än andra företag.

Jämfört med andra telekomföretag handlas Verizon-aktien dock till högre värderingar än AT&T Inc. (NYSE: T), Sprint Corp. (NYSE: S) och CenturyLink Inc. (NYSE: CTL).

New york stock exchange

Verizons värdering på börsen

När det gäller värdering, handlas Verizon-aktien till ett P/E-tal på 11,8 gånger vinsten per aktie. Detta kan jämföras positivt med S&P 500-snittet på 15,2 gånger vinsten per aktie.
Verizon-aktien har överträffat S&P 500 med mer än 50 % sedan 2010. Faktum är att aktien har stigit nästan 300 % under de senaste fem åren. Det gör Verizon-aktien till en av de bästa aktierna på marknaden idag.

Senaste noteringarna om verizon aktie är bland annat att dem vart först ut i rymden med kommersiella rymdskepp, man slog både bezos och Elon Musks bolag.

Verizon-aktien handlas till en premie på grund av dess starka finansiella resultat och solida tillväxtutsikter. Företaget har sett en stadig intäktstillväxt under de senaste fem åren, med en genomsnittlig årlig sammansatt tillväxttakt på 4,5 %. Den har också en låg skuldbelastning, med endast 15 miljarder dollar i total skuld per den 31 december 2017.

Verizon-aktien värderas baserat på dess starka finansiella resultat och solida tillväxtutsikter. Det tjänar också på att vara en del av en bransch med låga inträdesbarriärer. Som ett resultat förväntas Verizon-aktien fortsätta växa med ett friskt klipp under de kommande åren.

Överlag är Verizon en bra aktie att köpa och det är tillräckligt höga inträdesbarriärer för att vi inte skall se konkurrens på marknaden inom en snar framtid.

Lennart Johansson
Lennart Johansson
Lennart Johansson är student vid Luleå tekniska universitet i Sverige. Han har en bakgrund som systemingenjör på Microsoft på Irland. Lennart studerade rymdteknik, vilket gav bränsle åt hans kärlek till rymden och allt som har med den att göra. Han är en ivrig inlärare och älskar att utmana sig själv med nya saker. Lennart letar alltid efter möjligheter att utveckla sig själv och förbättra sina färdigheter. Han brinner också för att hjälpa andra att växa och uppnå sin potential.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.