vitec aktie

Vitec Aktie | Aktieanalys | Kurs | 2022

Vitec Software Group är en ledande leverantör av mjukvarulösningar. Företaget erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster, bland annat lösningar för ekonomiplanering (ERP), hantering av kundrelationer (CRM) och business intelligence (BI). Vitec aktie innehåller Vertical Market Software där de är marknadsledare i den nordiska regionen. Där både utvecklar och levererar de mjukvaror i den vanliga nichen. Deras företag är skapat för att förvärva mjukvaruföretag som blivit väl skötta.

Bolaget är ett börsnoterat företag som är noterat på Frankfurtbörsen.

År 1985 så bildades bolaget då det är ett avknoppningsföretag från Umeå universitet. Koncernen har idag 1050 anställda med en omsättningsrapport på 1,571 miljoner kronor år 2021.

Hur har det gått för bolaget?

Bolagets aktiekurs har varit på lite av en berg- och dalbana. Under 2015 nådde Vitec Software Group AB:s aktiekurs en toppnotering på 80,60 SEK (cirka 9,35 USD). Bolagets aktiekurs föll sedan till en bottennotering på 35,00 SEK (cirka 4,05 USD) i början av 2016.

Sedan dess har bolagets aktie priset återhämtat sig och handlas för närvarande på cirka 438 SEK (cirka 43,8 USD).

AktieVitec Software Group B
TickerVIT B
Marknadsvärde14,277 M KR
Högsta pris591,00 SEK

[stock_market_widget type=”card” template=”chart4″ assets=”VIT-B.ST” display_currency_symbol=”true” api=”yf” chart_range=”5y” chart_interval=”1wk”]

Allt du behöver veta om Vitec Software Group B Aktie

Vitec Software Group B-aktien är en typ av aktie som handlas på London Stock Exchange. Den är en del av Vitec Group, som är ett mjukvaruföretag som specialiserar sig på hantering av affärsprocesser och kundrelationer.

 • Vad är Vitec Software Group B-aktien?
  Vitec Software Group B-aktien är en typ av aktie som handlas på Londonbörsen. Den är en del av Vitec Group, som är ett programvaruföretag som specialiserar sig på affärsprocesshantering och kundrelationshantering. Koncernen har sitt huvudkontor i Maidenhead i Storbritannien.
 • Hur har Vitec Software Group B-aktien utvecklats?
  Aktiekursen för Vitec Software Group B-aktien har haft upp- och nedgångar under åren. Under 2016 var aktiekursen volatil, men den återhämtade sig under 2017 och har sedan dess varit stadigt stigande.
 • Vilka är utsikterna för Vitec Software Group B-aktien?
  Analytikerna är optimistiska när det gäller utsikterna för Vitec Software Group B-aktien. De anser att bolagets starka resultat under de senaste kvartalen är ett tecken på att det kommer att bli bättre. De tror också att företagets fokus på organisk tillväxt kommer att hjälpa det att fortsätta prestera bra i framtiden.
Investera i A Aktie

Du kan även köpa A-aktier i Vitec Software Group. Priskursen är densamma som för B-aktien. Skillnaden är att varje A-aktie representerar tio röster och varje B-aktie representerar en röst.

Vitec Förvärvar Finska Programvarubolaget Hotellinx Systems

Vitec aktie fick Den 4 Maj 2022 stärkte Vitec Software Group AB deras nordiska position i Vertical Market Software genom att förvärva alla deras aktier i det finska mjukvarubolaget Hotellinx Systems Oy. Bolaget rapporterade försäljning av 18 miljoner kronor, med en EBIT på 8 miljoner för år 2020/2021.

Hotellinx Systems är ett bolag som både utvecklar och levererar mjukvaror för restauranger, hotell och SPA, samt konferensfaciliteter. Deras mjukvara tar hand om allt ifrån bokningar till betalningar för rum- och restaurang. Den hjälper också till att hantera dagliga rutiner för reception, försäljningar, städning och serviceaktiviteter. Med över 400 anläggningar så har de även 250 kunder som mestadels finns i Finland.

Detta förvärv förväntas ge en omdelebar ökning av Vitecs vinst per aktie, som är positivt för investerare. Denna konsolidering sker vid förvärvsdatumet.

Det här säger deras VD för Vitec Software Group, Olle Backman: ”Hotellinx Systems levererar en mångsidig programvara med stor kundnytta för hotell- och restaurangbranschen i Finland. Företaget är mycket lönsamt och välskött och uppfyller våra förvärvskriterier väl. Vi är glada att kunna välkomna åtta nya medarbetare till oss idag.”

Hotellinx System grundades år 1992 och just nu är de verksamma i Turku, Finland.

Så här säger Hotellinx Systems VD, Sonja Taipaleenmäki: ”Vi känner till Vitec som en stabil koncern med god förståelse för vad det innebär att utveckla och leverera affärskritisk programvara. För våra anställda och kunder innebär vår nya ägare att vi kan fortsätta att utvecklas som en säker och pålitlig programvaruleverantör även i framtiden.”

Vitec Software Group ABS Delårsrapport Januari

I deras delårsrapport samt Vitec årsstämma 2022 så visade man en ökning av marknadsaktiviteter, utvecklingsinsatser och att de har en fortsatt god tillväxt. Faktum är att vitec utdelning 2021 började väldigt bra. Här nedan hittar nedan finns en sammanställning:

 • Kassaflöde från den löpande verksamheten 445,000,000
 • Nettoomsättning 447,000,000 kr med en ökning på 20 %
 • De gjorde ett förvärv av DocuBizz ApS
 • Rörelseresultat 83,000,000 kr med en ökning på 50 %
 • EBITA 130 miljoner kronor med en ökning på 36 %
 • Repetitiva intäkter 378,000,000 kr med en ökning på 21 % varav organiskt 8 %
 • EBITA marginal 29 %
 • Rörelsemarginal 19 %
 • Vinst per aktie före utspädning 1,76 kr
Här kan du se Vitec:s årsstämma 2022!

Vitec aktieanalys

Vitec Software Group passerade sitt 200-dagars glidande medelvärde under Augusti, där aktien stängde på en höjd av 1,290 GBX (15,81 dollar). Bolagets aktie har tagit fart när den närmar sig en all time high i sikte!

Under första halvåret 2022 visade Vitec en stabil tillväxt i både försäljning och resultat. Tillväxten för denna period var positivt. EBITA ökade och man ser som förbättringar med tanke på hur överdrivet låga overheadnivåerna var under denna period. Bolaget har framgångsrikt gjort prishöjningar men det har också varit en del ökade kostnader, främst på grund av personalkostnader som företaget har haft.

Vitec förvärvar det nederländska mjukvaruföretaget ABS Laundry Business Solutions

I slutet på July gick Vitec Software Group AB (publ) ut med att de stärker sin position på marknaden för affärslösningar genom att stödja renare industrier med detta förvärv. Företaget köper alla aktier i ABS Laundry Business Solutions, med huvudkontor i Boxtel i Nederländerna. De rapporterade en försäljning på 203 miljoner kronor för räkenskapsåret 2021, samtidigt som de redovisade en EBITA på över 80 miljoner euro!

Programvaruföretaget ABS Laundry Business Solutions grundades 1987 för att utveckla och leverera en ERP-applikation (affärssystem) för den globala tvätteribranschen. Produkten som de tillhandahåller möjliggör orderhantering, lagerhantering av tyger/varor innan de produceras eller levereras. Den omfattar också produktionsstöd som fakturering samt mobila lösningar så att kunderna kan få sina förnödenheter var helst de behövs, jämfört med andra mer traditionella metoder.

I och med detta förvärv förväntar sig Vitec en omedelbar ökning av vinsten per aktie. Köpet från flera aktieägare för 100 % av aktierna i ABS uppgår till 80 miljoner euro (100 miljoner dollar). Betalningen kommer att ske kontant (70 miljoner euro) och genom ett konvertibelt skuldebrev värt 10 miljoner mer, som senare kan stiga upp till 20 om resultatet uppfyller förväntningarna.

Förvärvet har finansierats genom Vitec Software Groups befintliga kreditfaciliteter och det konvertibla skuldebrevet. Det förfallande kapitalet kommer att ha en utspädningseffekt på 0,55 %. Den avslutande transaktionen är genomförd!

Vanliga Frågor och Svar

Vad kostar det att köpa Vitec aktier?

Det kostar ett flertal hundralappar och man kan följa kurspriserna på t.ex Avanza eller Nordnet.

Hur mycket stiger börsen med?

Det börsen stiger till beror på hur många som köper samt hur många som säljer. Även nyheter, händelser och förändringar i en bolagsstyrelse kan påverka börsen.