volvo aktie

Volvo Aktie | Aktiekurs | A-Aktie | Riktkurs

Volvo aktie är antagligen den mest folkkära aktien vi har på Stockholmsbörsen. Volvo är en tydlig statussymbol för Svenska folket gentemot utlandet och antagligen vår mest kända varumärke bredvid IKEA. Volvo är ett fantastiskt underverk av Svensk ingenjörskonst och lägger grunden för Svensk trygghet och Svensk kvalitet.

AB Volvo efter uppköpet av Volvo Cars är verksam i Transport och infrastruktur för bussar, lastbilar & transport och infrastrukturlösningar, men det slutar inte där. Volvo som bolag har nämligen bidragit med enorma summor för en grön framtid genom att investera i elektrifiering av transportindustrin. Dels för att konkurrera med andra aktörer så som Tesla och att inte förlora mark för den gröna omställningen men även för att göra nytta för världen.

I Volvos industrikomplex i Torslanda Göteborg där huvudkontoret är placerat arbetar tiotusentals Svenskar varje dag för att förbättra kvaliten för Sveriges mest kända varumärke.

Nyheter och analyser

Efter ett starkt andra kvartal 2022 ser många investerare Volvo som en köpvärd aktie. Lastbils- och busstillverkarens solida tillväxt och förbättrade rörelsemarginaler tyder på att företaget är väl positionerat för att klara av den kommande ekonomiska nedgången.

Företagets vd sagt att Volvo, trots viss oro över en försvagad efterfrågan på vissa marknader, är övertygad om sin förmåga att fortsätta att producera högkvalitativa produkter och leverera exceptionella resultat till aktieägarna.

Med tanke på dessa faktorer verkar det som om det nu kan vara en idealisk tidpunkt att investera i Volvoaktien, eftersom dess relativt låga värdering gör den till ett attraktivt alternativ för kunniga investerare som vill maximera sin avkastning.

Aktiebolaget Volvo / AB volvo group

Volvo AB grundades under år 1915 med ett idag mindre aktiekapital på 200 000 kr idag hade den summan uppgått till flera miljoner. Volvo grundades som ett separat bolag inom SKF koncernen under Chefen Assar Gabrielsson hos SKF.

Personbilsindustrin var fortfarande inte etablerad i Sverige och man hade som planer på att skicka bilen till lokalmarknaden i USA för försäljning. SKF insåg snabbt att dem behövde en marknadsandel i fordonsmarknaden och att dem ansåg att deras industriella kunskaper och ingenjörskap skulle bidra till att skapa även personbilar.

1926 Lyckades en kombination av Engelsmän och Svensken Gustaf Larsson övertyga SKFs ledning att personbilsmarknaden var framtiden. Den skulle även gynna SKF genom ökad försäljning av kullager genom att utöka verksamhetsområdet och öppna en ny marknad. Den första bilen lämnade banan som det kallas i Torslanda-termer när den lämnade bandet från tillverkningen 1927.

Så här ser Volvo aktiekurs för B-aktien ut:

[stock_market_widget type=”card” template=”chart4″ assets=”VOLCAR-B.ST” display_currency_symbol=”true” api=”yf” chart_range=”5y” chart_interval=”1wk”]

Volvo Lastvagnar är ett av de mest populära lastbilsmärkena i världen. De har en stor marknadsandel i Europa och Nordamerika, men de gör även inbrytningar i andra delar av världen.

Volvos lastbilar är kända för sin kvalitet och hållbarhet. De är också kända för sina säkerhetsfunktioner, vilket är en av anledningarna till att de är så populära i USA. Volvo har en lång historia av att tillverka säkra fordon, och det ryktet har överförts till deras lastbilar. Förutom att vara säkra är Volvos lastbilar också bekväma och effektiva. Det är därför de är ett av de mest populära lastbilsmärkena i världen.

Deras marknadsandelar i USA och runt om i världen talar för sig själva. Om du vill ha en lastbil som är byggd för att hålla länge och som klarar av alla uppgifter är Volvo rätt väg att gå.

Volvo Lastvagnar mot konkurrenten Scania

Volvo har en marknadsandel på 20,0% i USA. Detta är betydligt högre än den svenska konkurrenten Scania, som bara har en marknadsandel på 11,0%. I Europa som helhet är Volvos marknadsandel ännu högre. De har en marknadsandel på 38,0%, medan Scania bara har en marknadsandel på 20,0%

Volvo Penta & Dess marin och industrimotorer

Volvo äger också Volvo Penta, som är en världsledande leverantör av marin- och industrimotorer. Volvo Penta har en marknadsandel på 30,0 % på den globala marknaden för marinmotorer. På marknaden för industrimotorer är deras marknadsandel ännu högre, 40,0%

Vad tycker folk om Volvos lastbilar?

Volvos lastbilar är några av de mest populära lastbilarna i världen. De är kända för sin kvalitet, hållbarhet och säkerhet. Folk uppskattar också deras komfort och effektivitet. Volvos marknadsandelar talar för sig själva – de är ett toppval för lastbilsköpare över hela världen.

SEB sänker riktkursen för Volvo

Den svenska investmentbanken SEB har sänkt sin riktkurs för Volvo-aktien från 235 kronor till 225 kronor, efter att bolagets kvartalsresultat offentliggjorts. Banken har samtidigt behållit sitt köpbetyg på aktien.

I en kommentar till kunderna skriver SEB att Volvos resultat var i linje med förväntningarna, men att marknaden reagerade på bolagets prognos för andra halvåret. ”Marknadens reaktion var därmed mer negativ än vad vi hade räknat med”, sade banken.

SEB noterade att även om Volvos prognos för andra halvåret var försiktig, var banken fortfarande övertygad om företagets långsiktiga utsikter. ”Vi tror att Volvo är på väg att nå sina finansiella mål för 2020 och vi ser utrymme för ytterligare uppgång i volvo cars aktiekurs”, sade SEB.

Volvo riktkurs är i ett ständig föränderligt läge vi rekommenderar därför Aktiespararna där man får en lättöverskådlig bild av Volvo riktkurs. Det viktiga att förstå när det gäller just olika typer av riktkurser är att du kan se dem i realtid när dem händer via våra diagram på samtliga aktier hos TA Gruppen.

Utdelning Volvo 2022

Volvo A aktie utdelning kommer att vara 6.5 kr per aktie med utrymme för en extra utdelning på samma belopp. Avstämningsdagen är den 8 april och utbetalningsdatumet sätts till den 13 april. Volvo har för att vara ett Large cap bolag en oväntat hög utdelning vilket vi på TA gruppen uppskattar varmt och det är även därför vi anser att Volvo bör ses som en utdelningsaktie fast inom Large cap.

Bör jag investera i Volvo Aktie

Volvo A aktie och dess bolag är urstarkt, den har fallit lite på senaste tack vare omvärldens minskade konsumption till grund av COVID men har rest sig ur askan enbart för att gå in i nästa kris i Ukraina. Aktien just nu är mycket billig i jämförelse med dessa produktion och försäljningssiffror. Vill man sitta tryggt i båten är deras aktie ett solklart val på längre sikt.

Det viktigaste när man köper aktien är att köpa det via en mäklare som erbjuder automatisk handel så att du har möjlighet att inte bara ligga tungt i aktien men att handla den automatiskt samtidigt därför rekommenderar vi att du köper volvos aktie via XM eller Accuindex.

Se videon som pratar om välskötta och billiga verkstadsbolag (inkl. volvo) som blivit köpvärda efter börsraset!

Om volvokoncernen

Volvokoncernen är en av de ledande tillverkarna av lastbilar, bussar, entreprenadmaskiner samt marin- och industrimotorer. Med en historia som går tillbaka till 1927 har Volvokoncernen ett starkt rykte för kvalitet och innovation. Idag har Volvokoncernen mer än 115 000 anställda runt om i världen och är närvarande på mer än 190 marknader.

Volvokoncernen är ledande i sin bransch på grund av deras engagemang för kvalitet och innovation. De har ett starkt rykte för kvalitetsprodukter och tjänster som har byggts upp under många år. Detta rykte bygger på deras svenska rötter och deras skandinaviska designarv. De innoverar ständigt för att möta deras kunders behov och för att ligga steget före konkurrenterna.

De var till exempel den första lastbilstillverkaren som erbjöd en automatiserad manuell växellåda (AMT), som hjälper förarna att spara tid och pengar genom att minska slitaget på kopplingen. De investerar också kontinuerligt i forskning och utveckling så att de snabbare kan lansera nya produkter och tjänster på marknaden. Under 2017 investerade de 11,6 miljarder kronor i forskning och utveckling, vilket motsvarar cirka 4 % av vår försäljning.

Volvo rapport 2022

Volvo kvartalsrapport 1, 2022 Utöver den fösta kvartals rapporten är det tre mer rapporterplanerade för i år som ni hittar vid denna länken. Utöver vårat länkarkiv ger vi er även ett kalendern till kommande rapporter

Finansiella Tjänster

På Volvo kan de företagsfinansiera. Deras expertteam är engagerat i att förbättra din framgång och kan hjälpa dig och ditt företag att växa på ett säkert sätt med flexibla finansierings- och försäkringslösningar. Oavsett om du behöver företagsfinansiering för enstaka enheter eller hela flottor, nya eller begagnade – skräddarsyr de en lösning för dina behov med individuella betalningsplaner som matchar dina intäkter.

Volvo erbjuder ett omfattande utbud av finansiella tjänster som är utformade för att göra det enklare och mer prisvärt för dig att köpa de fordon du behöver. De förstår att varje företag har olika krav och därför erbjuder dem skräddarsydda lösningar som passar dina specifika behov.

Deras finansieringsalternativ för företag omfattar bland annat följande:

  • Hyrköp: Sprid kostnaden för ditt fordon över en överenskommen tidsperiod med fasta månadsbetalningar. I slutet av perioden äger du fordonet direkt.
  • Leasingavtal: Välj bland en rad olika leasingalternativ, inklusive kontraktsuthyrning, finansiell leasing och operationell leasing. Med hyreskontrakt lämnar du helt enkelt tillbaka fordonet i slutet av den överenskomna perioden utan några ytterligare förpliktelser.
  • Hyresavtal: Flexibla kortfristiga hyresavtal som är idealiska för företag som behöver fordon på en viss basis.

Volvo erbjuder också ett antal mervärdestjänster för att göra hanteringen av dina fordon enklare och mer kostnadseffektiv, t.ex:

  • Volvo Gold Service Agreement: Skräddarsydda servicepaket som är utformade för att hålla dina fordon i utmärkt skick samtidigt som de minimerar stilleståndstider och maximerar återförsäljningsvärdet.
  • Volvo Rental Agreement: En kortvarig hyrbilstjänst som ger snabb och enkel tillgång till ett ersättningsfordon när du behöver det.

Vanliga Frågor & Svar – Volvo Aktie 2023

Vad är Volvo och vad är företaget verksamt inom?

Volvo är ett svenskt företag som är verksamt inom transport och infrastruktur för bussar, lastbilar och transportlösningar. Företaget har även investerat i elektrifiering av transportindustrin för att bidra till en grönare framtid.

Var är Volvos huvudkontor beläget?

Volvos huvudkontor är beläget i Torslanda i Göteborg.

Vad säger analyser om Volvoaktien efter det starka andra kvartalet 2022?

Analyser säger att Volvoaktien kan vara en köpvärd aktie efter det starka andra kvartalet 2022. Lastbils- och busstillverkarens solida tillväxt och förbättrade rörelsemarginaler tyder på att företaget är väl positionerat för att klara av den kommande ekonomiska nedgången.

Vad säger Volvos vd om företagets förmåga att leverera exceptionella resultat till aktieägarna?

Volvos vd säger att företaget är övertygat om sin förmåga att fortsätta att producera högkvalitativa produkter och leverera exceptionella resultat till aktieägarna.

När grundades Volvo och under vilka omständigheter?

Volvo grundades år 1915 som ett separat bolag inom SKF koncernen. Personbilsindustrin var fortfarande inte etablerad i Sverige och man hade som planer på att skicka bilen till lokalmarknaden i USA för försäljning. SKF insåg snabbt att dem behövde en marknadsandel i fordonsmarknaden och att dem ansåg att deras industriella kunskaper och ingenjörskap skulle bidra till att skapa även personbilar.

Varför ska jag investera i Volvo aktie?

En anledning att investera i Volvo aktie kan vara företagets starka historia och rykte för kvalitet och innovation. Volvokoncernen är ledande inom sin bransch och investerar kontinuerligt i forskning och utveckling för att snabbare kunna lansera nya produkter och tjänster på marknaden. Volvo aktien kan också vara attraktiv just nu på grund av dess relativt låga värdering jämfört med företagets produktions- och försäljningssiffror.

Hur kan jag investera i Volvo aktie?

Du kan investera i Volvo aktie genom att köpa den via en mäklare som erbjuder automatisk handel. Detta ger dig möjlighet att inte bara ligga tungt i aktien, utan att även handla den automatiskt. Mäklare som rekommenderas för att köpa Volvo aktie är XM och Accuindex.

Volvo A eller B

När du köper en aktie som tex Volvo är det viktigt att förstå skillnaden på A och B aktier, ofta är en A aktie mer röstberättigad än en B aktie på bolagsstämmer men såvida du är en storägare eller innehar miljontals aktier spelar din röst föga roll. Vi anser att när man väljer mellan A och B aktier bör man välja den som är billigast av just den anledningen. Du kan alltid vända dig till Avanzas forum för mer information.

Hur kan jag köpa volvo cars aktier är det samma bolag?
AB Volvo och Volvo cars är idag separerade.

Om jag köper volvo cars b aktie äger jag även då aktier i AB Volvo
Nej oavsett om du köper volvo cars b eller a aktie är du inte aktieägare i AB Volvo.

Volvo Aktier till anställda

Volvo har en mycket anrik vana och det är att ge anställda som arbetar för bolaget aktier, det är en mycket uppskattad sed som gjort fler arbetare rika och som fått det mycket bättre ställt. Tyvärr gäller inte det dem tusentals bemanningsanställda som även dem arbetat hårt och i många år för bolaget.

Vem äger Volvo lastvagnar

Volvo riktkurs

AB Volvo äger Volvo lastvagnar eller som det numera kallas Volvo trucks. Med över 100 000 anställda i 18 länder är Volvo en folkrörelse.

Volvo sammanfattning

Vi anser att deras aktie är en av dem mest köpvärda aktierna inom Sverige tillsammans med andra stora large cap aktier utgör den grundbulten i Svensk industri. Svensk Ingenjörskap på hjul är en bra sammanfattning av Volvo över lag och vi rekommenderar samtliga Svenskar att iaf inneha en liten del av sin portfölj i en large cap aktie som denna.

Volvo Group är en bra investering på grund av deras engagemang för kvalitet, innovation och expansion. De har ett starkt rykte för kvalitetsprodukter och tjänster som har byggts upp under många år. De innoverar ständigt för att möta våra kunders behov och ligga steget före konkurrenterna. Bolaget utökar också deras räckvidd genom att gå in på nya marknader och allianser så att de kan fortsätta att utveckla deras verksamhet. Om du letar efter en långsiktig investering i ett företag som satsar på kvalitet, innovation och tillväxt är en investering i Volvokoncernen ett utmärkt alternativ för dig.